DOLAR 32,4041
EURO 34,5827
ALTIN 2.381,52
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Saç Konusunda Kadınların Yaptığı Hatalar

16.06.2020
A+
A-

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar incelendiği vakit aslına bakılırsa şahısların kendi saç kalitelerini kendi elleri ile düşürdükleri net şekilde görülmektedir. Saç konusunda kişisel hataların neler olduğunu sizin için inceledik. Bakım konusunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini derledik. Detaylar haberimizde!

BADANA SEÇİMİ YANLIŞ YAPILIYOR!

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar zarfında başı badana işlemleri çekiyor. Özellikle saç. Ve deri tonunuz ile alakalısız olan biri rengin seçilmesi keza saçın yorulmasına keza de sizin genel tarzınızın negatif yönde etkilenmesine neden olabilmektedir.

Saça pozitif kimyasal uygulanması saçın daha mat ve seyrek bir hal almasına niçin olacaktır.

Saçın fazla açık renklere ya da çok koyu renklere boyanması ise saç kalitesini düşüren temel unsurlardandır.

Maliyet sebebi ile nitelikli boya kullanılmaması da en net düşülen hatalar aralarında bulunuyor.
Badana seçimi konusunda daha profesyonel yardım almalısınız. Saçı ince telli olan şahısların bu alanda açıcı kullanımından uzak durması gerekir. Açıcı kullanımı saçın daha açık bir renge boyanması için zeminin hazırlanması manasına geliyor. Ama ince telli saçlarda ya da yanlış işlemlerde saçın tam manası ile yanmasına hatta kopmasına zeka neden olabilmektedir.

SAÇ TÜRÜNÜ TANIMAMAK

Saç konusunda kadınların yaptıkları hatalar aralarında saçın türünü tanımama konusunda da büyük sıkıntıların söz konusu olduğu net şekilde görülmektedir. Saç türünü tanımak ile alakalı sorunları olan şahısların uzmandan takviye alması gerekir. Kuru saç tiplerinde bambaşka ve nem odaklı bakım uygulanması gerekirken, yağlı olan saçlarda sebum dengesini yetişmek amacı ile daha dengeleyici unsurların kullanılması esas ayrıntısıyla uğraşma olarak belirlenmiştir. Saç türünü tanımadığınız süre hatalı bakım ürünleri seçebilir ve saçınızın kalitesinde büyük sorunlara sebebiyet verebilirsiniz.

SAÇ YIKAMA AŞAMASINDA YAŞANAN SORUNLAR!

Saçınızı yıkarken en sık yaptığınız hatlardan bazıları;

Saç yıkama sürecinde çok sıcak sudan kaçınmanız gerekir. Çok sıcak su ile banyo yapmak saç köklerini kuvvetsiz kılan en temel teferruat arasında bulunur.

Saç köklerinde bulunan şampuan ve krem kalıntılarının net şekilde temizlenmemesi de uzun vadede saç dökülmelerine niçin olabilir. Kayıtlı aralıklar ile saç derisine peeliing etkisi sunan şampuanların kullanılması sizin için daha bereketli ve sorunsuz olacaktır.

Saç derisinde bilhassa paraben ve sülfat taşıyan şampuanların ve bakım kremlerinin kullanılması kısa vadede olumlu tesir sunuyormuş gibi görünse de uzun vadede saç kalitesini alt üstteki eden detaylar arasındadır.

Bu detaylar saçın ayrıca uzamasını engeller ayrıca de genel manada saç kalitesinde büyük düşüşlerin meydana gelmesine niçin olabilir.

BESLENMEYE DİKKAT!

Saç kalitesinin artırılması için kişilerin besin konusunda çok özenli olması gerekmektedir. Gıda sürecinde özellikle kıymetli yağlara tartma vermelisiniz. Kan değerlerinde meydana gelen düşüklüğün dikkate alınmaması da büyük sorunları beraberinde getirebiliyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.