DOLAR 32,2437
EURO 34,7605
ALTIN 2.414,70
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 20°C
Per 17°C
Cum 17°C

Saç Dökülmesinin Önüne Geçiyor

02.06.2020
A+
A-

Genellikle kalıtsal nedenlerle meydana gelen saç dökülmesi, eksik beslenmede sonucu oluşan vitamin ve mineral eksikliklerinde de görülmektedir. Eğer saçlarınız kalıtsal nedenlere yan olarak dökülüyorsa bunu beslenmenizi düzenleyerek engelleyemezsiniz oysa saçlarınızın daha dinç görünmesini ve dökülmenin yavaşlamasını doğru bir beslenme programı ile sağlayabilirsiniz.

Saçlarınız herhangi bir neden olmadan dökülmeye başladıysa diğer bir hastalığın belirtisi olabileceği için bir doktora görünmenizde avantaj var.

SAÇ DÖKÜLMESİ VE BESIN

Yeşil Yapraklı Sebzeler

Demir bakımından varlıklı olan yeşil yapraklı sebzeler demir eksikliğine ast saç dökülmesinin engellenmesini sağlar. Demir eksikliği anemisinin karakteristik belirtisi saçların incelmesi ve dökülmesidir.

Demir eksikliği, kandaki oksijen seviyesinin düşmesine niçin olarak organlara ve saç köklerindeki hücrelere yeterince oksijen taşınamamasına niçin olur.

Meyveler

Çoğu meyve bağışıklık sisteminin güçlenmesi için zorunlu olan C vitamini bakımından zengindir ve antioksidan etkiye sahiptir.

C vitamini vücuttaki enfeksiyonları önlemeye tezgâhtar olurken sıcaklık, güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliğinin niçin olduğu yıpranmaya aleyhinde saçların sağlığını korumaktadır.

Portakal, greyfurt, karpuz, çilek başta elde etmek üzere C vitamini açısından varlıklı olan meyveler baştan sona daha dinç saçlara sahip olabilirsiniz.

Kuruyemişler

Saçların normal uzama döngüsünün korunması için E vitamini, esansiyel yağ asitleri ve sülfür taşıyan kuruyemişler epeyce etkilidir.

Ceviz, fındık, badem gibi yemişler saçlara doğal parlaklık kazandırırken yerfıstığı saç dökülmesine niçin olan tiroid bezi sorunlarını engelleyen iyot bakımından zengindir.

Yoğurt

Saçların uzamasını destekleyen kalsiyum ve protein bakımından varlıklı olan yoğurt hem sindirime muavin olan iyi bakterileri içermektedir.

Deniz Ürünleri

Balık, karides ve mideye gibi deniz ürünleri saç köklerinin güçlenmesini sağlayan ve hormonların dengelenmesine yardımcı olan çinko içermektedir.

Erkek tipi saç dökülmesinde çinko eksikliği ile sık karşılaşılmaktadır.

Fasulye

Hayvansal gıdalardan alınan protein için çok daha sağlıklı bir alternatif olan fasulye saçların sağlığı için gerekli olan proteini sağlayabilir.

Tavuk, Hindi

Yeteri kadar protein almadan dinç saçlara kavuşmak ve yetkisiz beslenme sebebiyle oluşan saç dökülmesini durdurmak olası değildir.

İhtiyacınız olan proteini sağlığa zararlı, yağlı et gibi besinlerden edinmek yerine daha az yağlı nitelikli protein kaynağı tavuk ve hindi etinden alabilirsiniz. bununla beraber B12 vitamini ve biotin içeren yumurta saçlarınızın güçlenmesini sağlayacaktır.

Havuç

Göz sağlığı için yardımcı olan havuç, bunun yanı sıra saç derisinin korunmasını sağlayarak sağlıklı saç köklerine kavuşmanızı sağlar. Saç derisinin dinç olması saçın uzaması, aydınlık ve dirençli olması açısından epeyce önemlidir.

Kabak Çekirdeği

Ceviz gibi kabak çekirdeği de Omega-6 yağ asitleri, protein, çinko ve demir bakımından varlıklı bir besindir ve tüm bu mineraller tamamen saç sağlığını korumaya asistan olur. Her gün 1 avuç kabak çekirdeği yiyerek daha dinç saçlara kavuşabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Mayonezle Saç Bakım Maskesi

Mayonezle Saç Bakım Maskesi

Röfleli Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Röfleli Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saç Bakımınızı Köri Yaprakları ile Yapın

Saç Bakımınızı Köri Yaprakları ile Yapın

Saç Boyasını Akıtmak İçin Yöntemler

Saç Boyasını Akıtmak İçin Yöntemler

İLİşKİLİ GALERİLER Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Saç Bakımında Kullanılan Doğal Yağlar

Hollywood Ünlülerinin Saç Bakım Sırları

Hollywood Ünlülerinin Saç Bakım Sırları

Rus Rapunzel'den Saç Bakım Önerileri

Rus Rapunzel’den Saç Bakım Önerileri

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

Saç Bakımında İşinize Yarayacak Ürünler

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.