DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Saç Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

05.03.2020
A+
A-

Birçok kişinin hayatının belirli bir döneminde karşılaştığı saç dökülmesi çok sık rastlanan bir sorundur. Erkeklerde daha sık görülen saç dökülmesi, gene olarak 25 yaşlarında başlar ve hayatları boyunca tüm erkeklerin %70’e yakınını etkiler. Peki, saç dökülmesinin nedenleri nelerdir? Detaylar haberimizde…

SAÇ DÖKÜLMESİNİN NEDENLERİ

Saç dökülmesinde en çok karşı kaşıya kalınan etken genetiktir. Bu nedenle internetin derinliklerinde bunun sebebini aramak yerine, doktorunuza danışarak dökülmenin önüne geçmek ve ilaç tedavisine başlamak için fikir alabilirsiniz.

Stres ve şok rejimler ikinci ve üçüncü en çok rastlanan nedenler arasındadır. Bu gibi durumlarda 3 ay sonra geçici süreyle saç kaybı yaşayabilirsiniz. Biyotin ve çinko katkısı, saçlarınızın daha güçlü olmasını ve böylelikle daha dolgun gözükmesini sağlar. Dökülen saçlarınız ise 6 veya 12 ay içerisinde uzamaya başlar.

Doğum kontrol hapları veya menopoz gibi hormonal değişimler de saç dökülmesine neden olabilir. Doktorunuza başvurarak alabileceğiniz androjeni kontrol eden reçeteli ilaçlar, hormonlarınızı kontrol altında tutabilir ve saç gelişiminizi normalle döndürebilir.

İltihaplanma da saçınızın sağlıklı bir şekilde uzamasını engelleyebilir. Kafa derisi iltihaplanması saçları dökülen birçok kadında görülebiliyor. Bu durumda da mutlaka doktora başvurulması gerekiyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.