DOLAR 32,5059
EURO 34,9169
ALTIN 2.447,53
BIST 9.711,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Saç Boyama Tüyoları

16.06.2020
A+
A-

Saç çoğu kadının oynamayı sevdiği çoğunlukla öbür modeller ve renkler denemekten keyif aldığı bazılarının da değişiklikten kaçınıp kendi modelini elde ettikten sonra senelerce benzer saçı kullanmayı sevdiği ama her kadının mutlaka rahat durmasını istediği parçamız. Bu yüzden saç boyama tüyoları yazımızda boyamadan, bakıma, kesime değin çoğu bilgiye erişebileceksiniz yazımızı mutlaka ardına kadar okuyunuz.

BAKIM

Saç boyama tüyolarını merak ediyorsanız eğer atlamamanız gereken bir öteki kuralda elbette boyadan önce bakım yapmanız gerektiği. Çünkü saçınız eğer bakımsız ise ne yaparsanız yapın dinç ve hoş gözükmeyecektir. Bu yüzden ilk kez bakım yapıp ardından saçınıza badana işlemi uygulamanız da fayda var. Evde yapacağınız ılık yağ bakımı, hindistan cevizi yağı gibi yağlarla bile hafta da 3 kez uygulayarak saçınızı dinç ülkü dönüştürmeniz olası olacaktır.
Eğer birincil kere saç boyayacaksanız renk seçiminize fazla dikkat etmelisiniz. Fazla radikal kararlar vermek daha sonra pişman olmanıza sebep olabilir. Saç renginizden çok açık veya çok koyu bir ton istiyorsanız bilhassa ilk kez boyayacağınız için birincil etapta kendi saç renginizden 1-2 ton açık ya da 1-2 ton koyu boyamanız en mantıklısı olacaktır. Karşılaştığınız sonuçtan memnun kaldığınız da ise saçınızı daha artı koyulaştırıp, açarak kullanmaya devaö edebilirsiniz.

EVDE SAÇ BOYAMA

Eğer tüm bunları kararlaştırıp evde saç boyamaya karar verdiysek badana markamızı ve rengimizi seçim edip seçtikten sonra, fırçamızı, hazırlayıp son olarak ta boyamızı hazırladıktan daha sonra boyama işlemine hazırız. Saçlarınız omuz hizasından uzun ise her ihtimale karşı iki kutu boya bulundurmanızı tavsiye ederiz. Yetmemesi durumuna tedbirli olmanıza rağmen. Saç boyama tüyoları denildiğinde en önemlisi boyama hemen gelelim boyama kısmına;

Yapılacaklar

Başta saç boyasının üzerindeki talimatları adamakıllı okuyunuz. Ve size alerji ve sözde gibi herhangi bir sağlık sorununa yol açmayacağından muhakkak olun.

Gözden çıkarabileceğiniz bir kıyafetiniz olsun üstünüzde boyama işleminizi yaparken çünkü üstünüze boya gelmesi durumunda dökülen yerin rengi açılacak ve kıyafetinizi bozmuş olacaksınız.

Boyanın tırnaklarınıza gelmemesine fazla çok uyarı edin elinizde eldiven bile olsa ufak bir delikten giren boya tırnaklarınızın rengini değiştirebilir ve uzun vakit eski haline kavuşmaz. veya boyama işleminden önce ellerinizde koyu renkte bir oje olursa teması engellemiş olursunuz.

Vazelin yardımı ile alnınızı, kulaklarınızı koruma altına almalısınız badana gelirse orada kararmalar oluşmaması namına.

Cildinize gelmesi ihtimaline aleyhinde yanınızda ıslak mendil bulundurmanızda yarar var.

Eğer saçınız kalın telli ise ince telli saça nazaran boyayı daha geç emer ve bekleme sürenizin daha artı olması gerekir bu yüzden umma sürenizi de iyi ayarlamayı unutmayın.

Saçlarınızı tutamlara bozmak için bambaşka bir tarak olması yanınızda sizin işinizi kolaylaştıracaktır.

Badana yapmadan önce eğer saçınızı birkaç gün yıkamazsanız boyanın yaratacağı alerjik reaksiyonlara karşısında saçınızı korumuş ve boyanın saçınıza daha iyi yapışmasını sağlamış olacaksınız.
Saç boyama tüyoları dendiğinde araştırdıklarımızı size anlattık.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.