DOLAR 32,3879
EURO 34,5666
ALTIN 2.382,00
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Saç Bakımında Şampuan Seçimi

16.06.2020
A+
A-

Saç bakımında şampuan seçimi fazla önemlidir. Bu seçim sırasında nelere uyarı edilmesi gerekir? Saç bakım adımında son gelişmeleri ve bilirkişi tavsiyelerini sizin için bir araya getirdik. Saç bakım aşaması ile alakalı bütün detaylara hakim almak için haberimize bir göz atmalısınız.

ŞAMPUAN SEÇİMİNDE YENİ KRİTERLER NELERDİR?

Saç bakımında şampuan seçimi sırasında yeni kriterler şu biçimde sıralanmaktadır;

Şampuanların içerisinde paraben, sülfat ve içki olmamalıdır.

Adı geçen bu maddeler kısa vadede fayda sağlarken uzun vadede saç dökülmelerine ve daha da önemlisi cildin tahriş olmasına ve hücresel yapısının bozulmasına neden olabilmektedir. Bu sorunun ortadan kaldırılması için daha doğal içerikli olan ürünlerin kullanılması gerekiyor.

Sabun denildiği zaman aklımıza doğrudan doğruya çok fazla köpüren ve saçları temizlikten ışıl ışıl eden ürünler aklımıza gelse de bu durumun aslına bakılırsa sanal olduğu görülmüştür.

Saçların olağan sabunlar ve daha doğal içerikler ile temizlendiği vakit o derece köpürmediğini göreceksiniz. Bu köpürme süreci oysa şampuanın içerisine eklenen kimyasallar ile olası kılınıyor. Siz de bu yeni kriterler ile alakalı olarak trendleri ve bilirkişi açıklamalarını peşine düşüp takip etmelisiniz.

DOĞAL SABUNLAR KULLANILABİLİR Mİ?

Saç bakımında şampuan seçimi esnasında bir da katı şampuan bir diğer deyiş ile sabun seçenekleri kişilere sunuluyor. İlk kullanımda saçlarınızı keçe gibi yaptığını hissetseniz de birkaç kullanımdan sonradan saçınız bu ürünlere alışacaktır. Saçlarınızın kimyasallardan arınması ve saçların harika doğal dokusuna baştan ulaşması için katı şampuanların harika bir seçim olduğu görülüyor. Bu alanda natürel ama saçınızı gözlemlemelisiniz. Katı şampuana geçişten hemen daha sonra seri bir biçimde saç dökülmesi gibi sorunların meydana gelmesi durumunda eski düzeninize geri dönmek sizin için daha akla yatkın olacaktır.

PEELİNG ŞAMPUANLAR

Saçların diplerinde kalıntıların giderilmesi için son senelerde severek kullanılan unsurların başında peeling şampuanlar gelmektedir. Peeling şampuanlar ile saç derisinde harika bir hissiyat elde edebilirisiniz. Bu şekilde ayrıca daha önceki günlerden kalan şampuan veya saç kremi kalıntılarını hem de hava kirliliği sebebi ile saç köklerine yapışan kimyasalları bütün manası ile temizleme imkanını elde edebilirsiniz. Kullanılan peeling şampuanların haftada bir veya iki haftada bir önerildiği de hem belirtilmelidir. Bu ürünler hali hazırda kuru olan saçların çok daha kuru bir hale gelmesine de sebep olabilir. Nadir aralıklar ile göstermek ve esas bir temizleme yapmak saç derinizin nefes almasını olası kılacaktır.

EGZAMALI CİLTLERE DİKKAT!

Saç derisinde sıklıkla döküntüler ve egzama belirtileri oluşan kişiler şampuan seçimi sırasında çok daha itinalı olmalıdır. Egzamanın etkilerini artıracak olan unsurlardan ve kimyasallardan uzaktan durulması gerekir. Sadece mevsim geçişleri veya stres seviyesinde yaşanan en minik bir artışın dahi dosdoğru egzamaların yoğunluğunu artırabileceği bilinmelidir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.