DOLAR 32,4815
EURO 34,7356
ALTIN 2.407,77
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Saç bakımında bu içeriğe dikkat! Kansere yol açıyor

18.12.2020
A+
A-

ABONE OL

Saç ürünleri için alışveriş yaparken, paraben, sülfat ve ftalat içerenler ürünlerden kaçınmak en iyisidir. Çünkü bu zararlı kimyasallar saça zarar verebilir veya bazı durumlarda ciddi hastalıkların ortaya çıkma riskini doğurabilir.

Sodyum lauril sülfat

Sodyum lauril sülfat

Bu bileşik, şampuan ve benzeri ürünlerde, şampuandan beklediğimiz o temiz duyguyu köpürtmek için kullanılır. Bununla birlikte, SLS saç derisini doğal sebumundan sıyırarak kıvırcık, kırılgan ve hasar görmüş saç görüntüsüne neden olur.

Parabenler

Parabenler

Bunu daha önce duymuş olabilirsiniz: Parabenlerden uzak durun! Parabenler, kozmetik ürünlerinde bakteri üremesini önlemede başarılı olsalar da, meme kanseriyle de bağlantılıdır.

Halihazırda pek çok marka paraben içermeyen ürünler sunmaktadır ve bu ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Ancak etikette aksi belirtilmezse, ürünün paraben içerdiğini varsaymalısınız.

Formaldehit

Formaldehit

Formaldehit, şampuan ve saç jelinden ojeye kadar her şeyde kullanılmasına rağmen bilinen bir kanserojendir.

FDA, saçlara ısı uygulandığında bu maddeyi açığa çıkaran saç yumuşatma ürünlerine karşı bir uyarı yayınladı ve tüketicilere satın alırken içerik listesinde formaldehit, formalin ve metilen glikole dikkat etmelerini tavsiye etti.

Dimetikon

Dimetikon

Sağlıklı görünen saç vaadi, çoğumuzu silikon bazlı saç ürünlerini kullanmanın tehlikeli yoluna götürdü. Dimetikon, saç jölesi, saç yumuşatıcılar, saç boyası veya saç kreminde yaygın olarak bulunan bir silikondur. Genellikle zararsız olarak kabul edilir.

Ancak bu silikon saç üzerinde bir kaplama oluşturarak saçın parlak görünmesini sağlarken nem ve besin maddelerinin içeri girmesini etkin bir şekilde engeller. Bu da saçı ağırlaştırır ve cansız bir hale getirir.

Polietilen glikoller, güvenli oldukları kabul edilmelerine rağmen, genellikle toksik yan ürünlerle kirlenmiştir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.