DOLAR 32,4936
EURO 34,9018
ALTIN 2.438,10
BIST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Sabrina kod adlı Google Android TV sızdırıldı! Google Chromecast’in yeni sürümü bugün XDA Developers göre sızdırıldı. Sabrina kod adlı Google…

03.06.2020
A+
A-

Google’ın bir süredir Chromecast Ultra’nın yeni bir sürümünü sunacağı düşünülüyordu. Ama bu aygıt hakkında herhangi bir data resmi olarak paylaşılmamıştı. Bugün ise XDA geliştiricileri, Sabrina kod adlı Google’ın yeni Android TV akışlı alıcısını sızdırdı.

Google’ın Chromecast modellerinde uzakta kumanda yer almıyordu. Lakin sızdırılan görsellere kadar bu yeni aygıt uzakta kumanda ile karşımıza çıkacak. Uzaktan kumandanın üzerinde home, geri, oynat, duraklat ve gürültüsüz gibi olağan düğmeler bulunurken, Google Muavin düğmesi de yer alıyor. Aygıt keza bir IR verici ile de kutudan çıkacak. Bu sayede kullanıcılar aygıt kumandasını mevcut TV’leriyle de doğal olarak çalışabilecek şekilde yapılandırabilecek.

Sızdırılan görsellerde kumandanın tamamı gözükmediği için Netflix veya sanki bir platform için hızlı başvuru formu düğmesi barındırıp, barındırmadığı da demin bilinmiyor.

Öteki birçok Google ürünü gibi, Google Android TV donanımı da Google’ın Pixel 3 ile tanıttığı pembe renk tonunu anımsatan pastel bir renkle sunulacak. Sabrina‘nın, lokal YouTube TV entegrasyonu ve dahili bir uzakta mikrofona sahip sesli komut desteği ile de fazla dağıtılmış Android TV uygulamalarını desteklemesi bekleniyor.

Cihazın resmi tanıtım tarihi ve fiyatı konusunda net bilgiler bulunmasa da, 80 dolar gibi bir fiyat etiketiyle çıkacağı adaleli iddialar aralarında. Önümüzdeki güz döneminde de cihazın detaylarının resmileşmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.