DOLAR 32,5991
EURO 34,7956
ALTIN 2.409,60
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

Sabahları Aç Karnına Haşlanmış Yumurta Yemenin Fay…

14.09.2021
A+
A-

Tam protein kaynağı olan ve sabah kahvaltılarının da muhakkak tüketilmesi gereken haşlanmış yumurtanın, aç karna tüketildiğinde vücudunuzda nelere iyi geldiğini biliyor musunuz? İşte haşlanmış yumurta yemenin faydaları…

Birçoğumuz yumurtanın ne kadar faydalı olduğunu biliyoruz. Peki sabahları haşlanmış yumurta yemenin faydalarını biliyor musunuz? Sizin için haşlanmış yumurta yemenin faydalarını haberimizde bir araya getirdik. 

AÇ KARNA HASŞLANMIŞ YUMURTA YEMENİN FAYDALARI

Özellikle sabah kahvaltılarının vazgeçilmezlerinden biri olan yumurta, içerisinde bol miktarda protein bulundurduğundan uzmanlar tarafından sıklıkla tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Uzmanlar, yumurtanın insan sağlığı açısından sayısız faydasının olduğunun altını çizerek, daha önce duymadığımız faydalarını şu şekilde sıraladı:

Besler

Yumurta birçoğunuzun bildiği üzere başlı başına bir vitamin deposudur. İçinde vücudun oldukça sık ihtiyaç duyduğu amino asit bulunur. Haşlanmış yumurta ise  folik asit, demir, çinko, fosfor ve protein bakımından zengindir. Özellikle gebelik döneminde olan kadınlar ve emziren annelerin haşlanmış yumurta yemesi ve çocukların günlük beslenme rutinlerine haşlanmış yumurta eklenmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir. 

Bağışıklığı Güçlendirir

Koronavirüs salgının başlaması bizlere bir kez daha bağışıklık sisteminin ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Sizde bağışıklık sisteminizi güçlendirmek istiyorsanız, her sabah bir haşlanmış yumurta tüketmelisiniz. Ayrıca yumurta vücuda gerekli enerjiyi sağlar. 

Kemiklere Kuvvet Verir

Çağın en büyük hastalarından biri kemik rahatsızlıkları. Vücut sistemini ayakta tutan iskelet sistemini desteklemek bu nedenle oldukça önemlidir. Yumurtanın içinde bulunan amino asitler ve mineraller kemiklerinizin güçlenmesini destekler. Aynı zamanda düzenli tüketilen haşlanmış yumurta, büyüme ve gelişmeyi de destekler.

Yeni Kas Oluşumunu Sağlar

Sporcuların en gözde besinleri arasında yumurta yer alır. Birçok sporcunun sabah kahvaltıları rutininde haşlanmış yumurtanın yer aldığını duymuşsunuzdur. Bunun nedeni yumurtanın içinde bulunan vitaminlerin kas gelişimini desteklemesidir. 

Karaciğerde Bulunan Toksinleri Temizler

Vücudun temizlik görevini gören organların başında gelen karaciğerde, bazen toksinler meydana gelir ve bu durum çeşitli hastalıklara neden olur. Her sabah aç karna tüketeceğiniz bir haşlanmış yumurta ile karaciğerinizde meydana gelen toksinleri temizleyebilirsiniz. Ayrıca toksinlerden arınmak size sağlıklı ve parlak bir cilt görünümü de sağlar. 

D Vitamini İhtiyacını Karşılar

Günümüzde en sık şikayet edilen durumlardan biri D vitamini eksikliğidir. Kapalı ortamlarda uzun vakitler geçirilmesi, sağlıksız beslenme b. gibi durumlar D vitamini eksikliğini artırdı. Sizde gün içinde tüketeceğiniz haşlanmış yumurta ile d vitamini eksikliğini giderebilirsiniz. Yapılan araştırmaların sonucunda her gün 2 adet haşlanmış yumurta tüketmenin D vitamini değerinin yükselmesine katkıda bulunduğu gözlenmiştir.

Kolesterolü Düşürür

Kötü kolesterol seviyesinin yüksek olması kalp krizi, inme ve felç, yüksek tansiyon vb. hayati rahatsızlıklara neden olmaktadır. Omega 9 bakımından oldukça zengin bir besin olan haşlanmış yumurta ile kolesterolünüzü düşürebilirsiniz. Gün içinde tüketeceğiniz 2 adet haşlanmış yumurta kalp ve damar sağlınızı destekler. 

Erken Bunama Riskini Azaltır

Kolin maddesi, beynin sağlıklı bir şekilde faaliyetlerini yerine getirmesinde önemli rol oynar. Bu maddenin azlığı unutkanlık ve erken bunama başta olmak üzere çeşitli sorunlara yol açabilir. Yumurtanın içerisinde bol miktarda kolin maddesi bulunur. Beynin ihtiyaç duyduğu kolin maddesinin karşılanması için her gün 2 adet haşlanmış yumurta tüketmek yeterlidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.