DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 19°C

Ryan Babel: ‘Galatasaray’a geri dönersem nasıl bir futbolcu olduğumu göstereceğim’

04.05.2020
A+
A-

Babel, Hollanda basınından De Telegraaf’a açıklamalarda bulundu. Galatasaray ile 2 yıl daha sözleşmesi olduğunu hatırlatan 33 yaşındaki futbolcu, “Ajax ile kiralık sözleşmem sona erdiğinde Galatasaray’a geri döneceğim. Keza, 2021 yazında düzenlenecek EURO 2020’de formda giymek ve kadroda edinmek istiyorum. Turnuvada yer alabilmek için aralıksız oynamam gerekiyor. Galatasaray’da ne değin kıymetli olduğumu göstereceğim. Avrupa Şampiyonası’nda uğraş olabilmek için fazla çalışmalı ve kendimi göstermeliyim” diye konuştu.

“Reel Babel’i gösteremedim”
Ajax’ta iyi bir performans sergileyemediğini dile getiren Babel, “Ajax taraftarlarına reel Ryan Babel’i gösteremedim. Futbolda, son maçta ne kadar iyiysen o kadar iyisindir. Bir kere daha benim için ‘çok kötü’ yorumları yapılmaya başlandı. Bu koşul utanç verici. Son maçlardaki performansımla hafızalarda hatalı imaj bıraktım ama bunu değiştireceğim” şeklinde konuştu.

“Kendimi değiştireceğim”
Ryan Babel, kendisi ile ilgili tenkit yaptığını da belirterek, “Galatasaray’a geri dönersem nasıl bir futbolcu olduğumu ve niçin bu değin kıymetli olduğumu göstereceğim. Kendimi değiştireceğim. Ajax’ta fazla artı sakatlık vardı. bu nedenle kadro istikrarı olamadı. Sezonun birincil yarısında da ekip zorlanmış. Sakatlıklar sebebiyle daima farklı yerlerde oynadım. Bir sağda, bir solda, bir apaçık. Bundan oyunum da etkilendi” değerlendirmesini yaptı.

“Sözleşmem bitince futbolu bırakabilirim”
Gelecek planlaması ile ilgili de açıklamalarda yer alan Hollandalı yıldız, “Galatasaray ile 2022’ye değin sözleşmem var. Sözleşmem bitince futbolu bırakabilirim. Bunu düşüneceğim. Olur Ya, önümüzdeki sezon da Ajax’a kiralanırım. Bunu demin konuşmadık. Konuşmak için da çok erken” ifadelerini kullandı.

“Galatasaray da razı olursa…”
Korona virüs salgını nedeniyle sözleşmesinde belirsiz noktalar olduğunu söyleyen Babel, “1 Haziran’da kiralık sözleşmem bitiyor. Galatasaray da razı olursa Ajax’ta antrenmanlara sürdürmek isterim. Kesintisiz fit kalmak istiyorum. Ne yazık ancak bu şartlarda öyle muhtemel olmuyor. böylece sürekli ekstra araştırmalar yapıyorum. Fizyoterapistimle aralıksız görüşüyorum ve her gün sağlıklı yemekler yiyorum” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.