DOLAR 32,5882
EURO 34,7936
ALTIN 2.508,04
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Rusya şampiyonu Zenit kupasını aldı

13.05.2019
A+
A-

Rusya Premier Ligi’nde geçtiğimiz hafta Akhmat Grozni ile deplasmanda oynadığı maçtan 1-1 lik skorla ayrılarak şampiyonluğunu garantilemişti. Zenit’in şampiyonluğunu ilan etmesiyle birlikte kendi evinde oynanan CSKA Moskova maçının ardından kupası verildi. Zenit ile CSKA arasında Gazprom Arena’da oynanan müsabakayı şampiyonluğa ulaşan Zenit 3-1 kazanmasını bildi. Zenit’in gollerini 38 ve 86. dakikalarda Sebastian Diruissi ve 62. dakikada Emiliano Riguni atarken, CSKA Moskova’nın tek sayısını ise Ivan Oblyakov kaydetti. Zenit’in attığı 3 golün asistini de Artem Dyzuba yaptı. Maçtan önce ise Rusya Premiere Ligi’nin en değerli oyuncusu seçilen Dyzuba’ya ödülü verildi. 

Öte yandan ezeli rakiplerin maçından önce ise Moskova’dan Petersburg’a CSKA’yı desteklemeye giden taraftarlar ile Zenit taraftarları arasında büyük çatışmalar yaşandı. Edinilen bilgilere göre Petersburg’ta taraftar olayları nedeniyle 100 kadar taraftarın çatıştığı ve birçoğunun gözaltına alındığı öğrenildi.

Erhan Altıparmak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.