DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Rusya, namlunun ucuna Starlink’i koydu!

18.09.2022
A+
A-

Rusya, namlunun ucuna Starlink’i koydu!

Savaştaki Rusya, Starlink uydularını düşman unsuru olarak görebileceklerini söyledi. Kremlin, birçok kez Musk’ı uyarmıştı.

Shiftdelete.net’te yer alan habere göre, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş durumu, hiç kuşkusuz insanlık açısından oldukça endişe verici gelişmelere sahne oluyor. Öte yandan tüm dünya, Rusya’ya karşı tepkilerini göstermek için ambargo uygularken Ukrayna için de yardım elini uzatıyor. Bu ellerden birisi olan Elon Musk’ın Starlink projesi, Rusya’nın tehdidi altında.

Rusya, Starlink uyduları için “meşru hedef” dedi
SpaceX’in uydudan internet projesi Starlink, kullanım alanlarını günden güne genişletiyor. Savaşın başlamasının ardından Musk, Ukrayna’nın internet erişimine çözüm olması için Starlink’i Ukrayna’da da aktif etmişti. Görünen o ki Rusya, Starlink’i düşman olarak görüyor.

Birleşmiş Milletler Silahsızlanma İşleri Ofisi (UNODA) çalışma grubu Rus delegasyonu başkanı Konstantin Vorontsov, geçtiğimiz günlerde uzay tehditlerini azaltma konusundaki açık uçlu çalışma grubunda bir açıklama yaptı. Vorontsov, Starlink’i ima ederek sivil uyduların misilleme için meşru bir hedef haline gelebileceğini söyledi

Vorontsov, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Dış uzay teknolojilerinin zararsız kullanımının ötesine geçen ve Ukrayna’daki olaylar sırasında belirginleşen son derece tehlikeli bir eğilimin altını çizmek istiyoruz. Görünüşe göre meslektaşlarımız bu tür eylemlerin aslında askeri çatışmalara dolaylı katılımı teşkil ettiğinin farkında değiller. Yarı sivil altyapı, misilleme için meşru bir hedef haline gelebilir.

Rusya, Ukrayna’yı işgal ettikten sonra ülkedeki geniş bant ağlarını kullanılmaz hale getirmişti. Bunun ardından Musk, Starlink projesini ülkede aktif etti ve Ukrayna için önemli bir yardıma imza attı. Öte yandan Musk, böyle bir saldırının olabileceğini tahmin etmiş olacak ki Rusya’nın Starlink’e saldırma ihtimali için Ukrayna’yı defalarca uyardı.

Kaynak: Shiftdelete.Net

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.