DOLAR 32,5902
EURO 34,8583
ALTIN 2.494,59
BIST 9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

Rüştü Reçber: ‘Uğurcan ve Altay’ın performansı alkışlanacak türden’

23.06.2020
A+
A-

A Milli Ekip, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın efsane eldiveni Rüştü Reçber, eski takım arkadaşı Serdar Kulbilge’yi kaleci akademisi açılışında yalnız bırakmayarak burada İhlas Haber Ajansı’na (İHA) açıklamalarda bulundu. Kaleci akademisinin Türkiye’de beceriksiz olan bir şey olduğunu dile getiren Reçber, “Serdar hocamız ve ekibi bunu başarmış durumda. Hoş bir egzersiz başlatmışlar. 8-16 yaş aralarında değişen kaleci yavrularımız var. Bunlar alt geleceğe yatırım. Çocuklarımız kulüplerin altyapılarına gidecekler lakin burada önemli olan temel eğitimi alabilmek. Serdar hocamız da profesyonel bir ekip kurmuş. İlerleyen zamanlarda bu gençlerimizi ayrı noktalarda görürüz. Böyle bir şey eksikti Türkiye’de. baştan futbol okulu var ama bir kaleci akademisi devlete ait anlamda yoktu. Baktığınız vakit buradaki isimler önemli kişiler. Dolayısıyla bu isimler adı aşağıda bu çocuklarımızı yetiştirmek çok manâlı. Çünkü orada yaşanmışlıklar var ve bunları anlatabilecek tecrübeye sahipler. Bunları da çalışma, kabiliyet ve disiplinle bir araya getirerek bir noktaya ulaşacaklar. Hocalarımız ne zaman eğlence ederse buraya geliriz. Bunlar da bizim görevimiz zaten. Geçmişte ne yaşadıysak bunları sohbet halinde adapte etmek gerekli” diye konuştu.

“Uğurcan ve Altay’ın performansı alkışlanacak türden”
Türkiye’nin genç kalecileri hakkında konuşan Rüştü Reçber, “Fazla genç isimlerimiz var bu anlamda önemli noktalara gelebilecek. Bu aşamada genç olup da kayda değer noktada olan Uğurcan ve Altay var. Bu iki ad büyük camialarda oynuyorlar ve baskısı, stresi fazla olan camialar. Her ikisinin performansı da alkışlanacak türden. Ben ikisinden çok mutluyum. Genele baktığımızda 10-12 genç kalecimiz var. Türkiye’de keza kulüplerin keza ulusal takımın ileride kaleciye ihtiyacı olmayacak” şeklinde konuştu.

“Korona virüsün şakası yok”
Kendisinin yaşadığı korona virüs salgını sürecini anlatan Reçber, “Biz birincil vakalardanız. Bu işin şakası değil. Belki azıcık rahatlama sürecine girdik fakat ne olursa olsun tedbirlere uymamız gerekiyor. Olgu sayımızın düşmesi ve steril ortamlar olması lüzum. Virüsten uzakta hayat istiyorsak bunlara uymalıyız. Engebeli bir işlem atlattım ben. Biz ne değin uyarı etsek de bu virüs bizi yakaladı. Önlem alır uyarı edersek yakalanmayız. Ülke olarak bunun üstesinden geldik ve daha sonrası için başarılı olacağımıza inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Ozan Buğra Koşar – Mehmet Sevimli Topaloğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.