DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Rize’de Çay ve Porselen Kültürlerini Birleştiren Uluslararası Etkinlik

Rize’de çay ve porselen kültürlerini buluşturan uluslararası etkinlik hakkında bilgi alın. Kültürleri keşfedin ve unutulmaz anlar yaşayın.

31.05.2025
A+
A-

Rize’de ‘Çayın Ahengi ve İpekyolu Porselen Yolculuğu’ Programı Gerçekleştirildi

Rize’de düzenlenen ve iki ülke kültürünü buluşturan özel etkinlikte, Çin’in Jingdezhen kentinden gelen dünyaca ünlü porselenler ve Çin çayı tanıtıldı. Bu anlamlı etkinlik, bölge halkı, kurum temsilcileri ve yerel yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin Amacı ve Organizasyon Süreci

Valilik, belediye ve Çin Büyükelçiliği’nin ortak katkılarıyla hayata geçirilen “Çayın Ahengi ve İpekyolu Porselen Yolculuğu” programı, Çay Çarşısı’nda düzenlendi. Programın temel amacı, iki ülke arasında kültürel ve ekonomik bağları güçlendirmek, özellikle çay ve porselen ürünlerinin tanıtımını yaparak turizm ve ticarette yeni iş birlikleri oluşturmaktı.

Programın Akışında Neler Oldu?

  • Sinevizyon gösterisiyle başlayan etkinlikte, Çin ve Türkiye’nin kültürel mirasları anlatıldı.
  • İki ülkenin geleneksel halk oyunları gösterileri, katılımcılara renkli anlar yaşattı.
  • Gösteriler sonrası Rize ve Jingdezhen kentlerinin turizm ve ticaret temsilcileri arasında iş birliği protokolü imzalandı.
  • Hediyeleşme, porselen sergileri ve çay tadım etkinlikleriyle program sona erdi.

Yetkililerin Açıkladıkları ve Görüşleri

Vali İhsan Selim Baydaş etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, “Çay bardağımız ve Çay Çarşımızda Çin ve Rize çay köprüsü kurma çalışmalarımız devam ediyor. Bu organizasyon, şehrimizin ve ülkemizin uluslararası tanıtımına katkı sağlayacak önemli bir adım.” dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Xuebın Jiang ise, “Bu etkinlik, Çin ve Türkiye arasındaki kültürel iletişimin güçlü bir sonucu olup, dostluk bağlarımızı daha da derinleştirecektir.” ifadelerini kullandı.

Jingdezhen Eyaleti Parti Sekreteri Xuemeı Hu ise, porselenin Çin’in kimlik kartı olduğunu belirterek, “Çay ve porselen ortaklığımız, Jingdezhen ve Rize’nin kardeş şehir ilişkisini güçlendirecek çok önemli bir temel oluşturuyor.” şeklinde konuştu.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise, “İki şehrin kardeşliği ve iletişimi, ilerleyen yıllarda turizm ve ekonomiye olumlu yansıyacaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Sonuç ve Gelecek Planları

Bu etkinlik, iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik iş birliğinin yeni bir aşamasını temsil ediyor. Önümüzdeki dönemde, ortak projelerin artması ve kültürel alışverişlerin devam etmesi planlanmaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.