DOLAR 32,2100
EURO 34,7622
ALTIN 2.455,66
BIST 10.333,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Rize’de Bir Marangoz, 1988 Model Aracını Ahşapla Kaplayarak Kamyonete Çevirdi

06.07.2021
A+
A-

Daha önce, eskimiş veya kullanılmaz hale gelen araçlarını farklı yöntemlerle hayata geri döndüren kişileri görmüştük. Bunlardan bazıları aracın orijinal tasarımına sadık kalırken diğerleri, kendi yaratıcılıklarını konuşturarak araçları üzerinde işlemler uyguluyordu. Şimdiki haberimizin konusu olan kamyonetin sahibi Metin Tercan, burada ikinci gruba dahil oluyor.

Çürümeye yüz tutmuş olan otomobili için oldukça fazla uğraşmış olan Tercan, aracını ahşapla kaplayarak bir kamyonete dönüştürdü. Tercan, kamyonetin ahşap gövdesi için 4 farklı tür ağaç kullandığını belirtti. Tercan, sosyal medyada da oldukça ilgi gören kamyonetin ardından karda ve dağlarda gezmek için bir cip yapacağını da söyledi. 

“1,5 yılımı kamyonete verdim”

Ahşap kamyonet

Rize’nin Güneysu ilçesinde yaşayan Marangoz Metin Tercan, normalde 1988 model bir otomobil kullanıyordu. Otomobilin kaportası kullanılmaz hale gelince elden çıkaran marangoz, motoru tekrar çalıştırmayı başardı ve aracı ahşapla kaplamak üzere kolları sıvadı.

Tercan’ın söylediğine göre bunun sonuca ulaşması yaklaşık 1,5 yıl sürdü. Tasarım yapmadığını belirten Tercan, bu konuda şu sözleri söyledi:

“Tasarım yaparak başlamadım. Kafamda çizmiş olduğum projeyle yaptım. Kağıt üzerinde çizmiş olsaydım daha farklı yapardım. Görsel olarak bu kadar güzel çıkacağını tahmin etseydim bunu projeyle yapardım. 1,5 yılımı kamyonete verdim. Projesiz olduğundan beş ay fazla uğraştım. Bir parçayı üç dört kez değiştirdiğim oldu. Bu hep ahşaptır. Altına şasesini çelikten bağladım. Kurdum yaptım, motorunu taktım”

Ahşap kamyonet

Kamyonetin yapısına geldiğinde ise her parçanın ayrı ayrı en az 15 kez elden geçtiğini söyleyen marangoz, ağaçların birbirine geçme olduğunu ve bu sebeple herhangi bir çivi olmadığını, sadece bazı yerlerinde vida olduğunu belirtti.

Yağmur gibi durumlardan olumsuz etkileneceği söylendiğinde ise Tercan, bu aracın 20 yıl suda kaldığında bile çıktığında yine aynı araç olacağını, suyun etki etmeyeceğini söylüyor. Buna ek olarak yaklaşık 50 bin lira maliyetle oluşturulan bu kamyonetin, yurt dışından birçok teklif aldığını belirtiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.