DOLAR 32,3597
EURO 34,7442
ALTIN 2.395,51
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Yılın Kareleri 2023 oylamasına katıldı

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri 2023” oylamasına katıldı. Baydaş, makamında gerçekleştirdiği oylamada, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt …

05.01.2024
A+
A-

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023’e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı “Yılın Kareleri 2023” oylamasına katıldı.

Baydaş, makamında gerçekleştirdiği oylamada, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceledi.

Haber kategorisinde Osmancan Gündoğan’ın “Dolunay ve Akıncı” ve Muhammed Enes Yıldırım’ın “Boğazda bir dev”, yaşamda Ali Fatih Akçay’ın “Yaşamda renkler” ve Mostafa Alkharouf’un “İlk kıblede namaz” fotoğraflarını oylayan Baydaş, sporda Dursun Aydemir’in “Dünyanın sultanları”, Ömer Sercan Karkuş’un “Mete’nin nişanı” ve Sergei Gapon’un “Sahada isyan” karelerini seçti.

Baydaş, bu yıla özel eklenen “Deprem: Umut” kategorisinde Muhammed Enes Yıldırım’ın “Hepimiz birimiz için”, Rıdvan Korkulutaş’ın “İftar” ile Sergen Sezgin’in “Kurtarıcı”, “Gazze: Kanıt” kategorisinde ise Mustafa Hassona’nın “Fosfor”, Belal Khaled’in “Anneye bakış” ve Mostafa Alkharouf’un “Kanıt” fotoğraflarına oy verdi.

Vali İhsan Selim Baydaş, AA muhabiri ve foto muhabirlerini tebrik ederek, oylamanın, önemli bir hizmet ve zihinlerin tazelendiği bir çalışma olduğunu söyledi.

Anı yakalamanın ve ölümsüzleştirerek geleceğe taşımanın önemine vurgu yapan Baydaş, şunları kaydetti:

“Maalesef kategorilerin bir kısmı bu yıl bizi üzdü. Depremle ilgili bir kategori var. Türkiye, tarihinin ağır felaketini yaşadı. ‘Asrın felaketi’ diyoruz. Filistin’de çok acı bir dram var. Yılın son dönemi itibarıyla Anadolu Ajansımız bu iki zor badireden de hakikaten tarihe kayıt düşerek, not düşerek çıkmış oldu. Oylarımızı da biz bu iki hadise üzerinde kullandık. Haber, spor, görsel güzellik dalında çeşitli fotoğraflar var. Sporda özellikle voleybolda çok tarihi bir sene yaşadık. Mete Gazoz ciddi bir atılım yaptı. Anadolu Ajansı’nı, emek veren bütün saha personeli arkadaşlarımızı kutluyorum.”

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.