DOLAR 32,5807
EURO 34,6753
ALTIN 2.521,32
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

Rıza Çalımbay: ‘Liglerin başlangıç tarihini fazla erken buluyorum’

08.05.2020
A+
A-

Kırmızı-beyazlı ekibin tecrübeli teknik direktörü Rıza Çalımbay, İhlas Haber Ajansı’na özel açıklamada bulundu. Çalımbay, Türkiye Futbol Federasyonu’nun korona virüs salgını sebebiyle ara verilen liglerin haziranda başlatılmasına ilişkin aldığı kararı değerlendirerek, tarihe olumlu bakmadığını ve riskin devam ettiğini söyledi.

“Tarihi olumlu bulmuyorum”
Çalımbay, “Ben liglerin başlangıç tarihini çok erken buluyorum. Bu tarihlerde olmaması gerekiyor. Çünkü derhal halen tehlike var. Biz de maçları oynamayı çok istiyoruz, çünkü en ayrıcalıklı takımlardan bir adam başına biziz lakin bu virüs devam ettiği sürece kendimce maçları oynamamak gerekiyor. Ben tarihi olumlu bulmuyorum” diye konuştu.

“Riskin üstüne gitmemek gerekiyor”
Kararın bitmiş gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Rıza Çalımbay, “Biz antrenmanları bir aydan beri kişisel olarak yapıyoruz zaten. Bizim açımızdan idman sorunu yok. Haftaya ağır ağır çalışmalara başlayacağız. Fakat ben maçların açılış tarihinin değişeceğine inanıyorum. Bu açıklanan tarih hatalı oldu, bunu değiştireceklerine inanıyorum. hemen vakalar düştü fakat çoğalabilir. Bunlar varken maçların oynanması bambaşka bir tehlike taşır. Riskin üzerine gitmemek gerekiyor. Onun için ben bu tarihlerin inşallah değişeceğine inanıyorum” biçiminde konuştu.

“Maçlar Eylül’de oynansın”
Çalımbay, maçların eylül ayında oynanması önerisinde bulunarak, “Kalan 8 maçımız Eylül ayında, risk olmayan ortamda oynanırsa biz şüphesiz o maçlardan en iyi şekilde ayrılacağız. Lakin açıklanan tarihte maçları oynatırlarsa bizim için çok büyük problem olabilir. Zor maçlarımız var. diğer taraftan seyircisiz oynayacağız o maçları. O yüzden bizim için zor olur” ifadelerini kullandı.

Oğuzhan Sarzep

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.