DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Rıza Çalımbay: ‘Kalan 8 maçı kazanmalıyız’

08.06.2020
A+
A-

Süper Lig’in 27. haftasında Denizlispor ile karşılaşacak olan DG Sivasspor’da bu maçın hazırlıkları devam ederken, Teknik Direktör Rıza Çalımbay da kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Deneyimli teknik adam, Denizlispor ile oynayacakları maça ilişkin konuşarak, takımdaki sakat oyuncular hakkında da bilgiler verdi.

Maç haftasına girdiklerini söyleyen Çalımbay, “Tek gayemiz kendi sahamızda oynayacağımız maçı galip gelmek. Uzun bir aradan sonra oynamak basit yok. Hiç hazırlık maçı yapamadık. Hazırlık maçı oynayabilseydik bizim için koskocoman avantaj olacaktı. Bizim en fazla canımızı sıkan sakat oyuncularımız. Hakan Arslan ve Fernando Andrade’nin sakatlıkları birazcık daha ciddi. Bu da bizim için dezavantaj oldu. Çünkü geniş bir kadromuz yok. bunun dışında hiçbir sıkıntımız yok. Gerçekten iyi çalıştık. İmkan verildiği ölçüde, zamanı da mükemmel değerlendirerek antrenmanlar yaptık. bedenen yetkisiz olan arkadaşlarımız var. Onlar da bir iki hafta içinde yüzde yüz hazırlanmış olurlar. Tek gayemiz ilk maçımızı galip gelmek. Diğer bir düşüncemiz değil. Ben takımıma içten inanıyorum ve güveniyorum. Taraftarla birlikte oynasaydık daha güzel şeyler olabilirdi. İyi şekilde çaba ederek, kalan 8 maçımızı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Ligi de iyi bir yerde bitireceğiz” biçiminde konuştu.

“Kalan 8 maç çok önemli”

Ligin başlamasıyla birlikte kıran kırana maçların oynanacağını söyleyen Çalımbay, “Kalan 8 maç hem yukarısı hem de aşağısı için çok kayda değer. Bizim çoğu maçımız altımızda olan ve zor durumda olan takımlarla. Bizim maçlarımız onun için daha zorlama geçecek. Yukarıdaki takımlar birbirleriyle oynayacak. Bu da bizim avantajımız. Bu yüzden maçlarımızı kazanmamız gerekiyor. Kendimizi biliyoruz. Sezonun birincil yarısında nasıl hoş bir istikrar yakalamışsak aynı şekilde olmaya çalışacağız. Tek sıkıntımız sakat olan arkadaşlarımız. başkaca sıkıntımız yok” diye konuştu.

Oğuzhan Sarzep – Veysel Korkmaz

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.