DOLAR 32,3787
EURO 35,0516
ALTIN 2.326,54
BIST 9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Risch: Yaptırımlar er ya da geç olacak

01.12.2019
A+
A-

Alanında dünyanın öncü dergilerinden biri ve kulis haberleriyle savunma sanayi konusunda birçok özel habere imza atan Defense News kapsamlı bir analiz hazırlayarak ABD-Türkiye arasında sürmekte olan S-400 gerilimini mercek altına aldı. Joe Gould imzalı haberde, “ABD’nin Türkiye’ye uygulayacağı yaptırımları Hindistan izliyor” başlığı kullanıldı.

“ABD Başkanı Trump, NATO müttefiki Türkiye’nin Rus yapımı S-400 savunma sistemi almasından dolayı uygulanacak yaptırımı engelledi fakat dünya ve özellikle Hindistan Amerika’nın hoşgörüyü yakından izliyor. 2017’de uygulanmaya başlayan CAATSA’ya (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) rağmen Hindistan S-400’ler için 800 milyon dolarlık bir ön ödeme yaptı ve 2025’te bu alışverişin tamamlanması bekleniyor” ifadesinin kullanıldığı makalede ABD’nin bölgede müttefik arayışında olduğu ve Çin’e karşı birlikte harekete edeceği bir ülke bulmayı umduğu ifade edildi.

CUMHURİYETÇİ SENATÖR: ER YA DA GEÇ OLACAK

Makalede, “Genel olarak eğer Hindistan sağlam bir gerekçe sunabilirse Pentagon ve Beyaz Saray bu konuyu gözardı edebilir fakat ABD-Rusya-Türkiye ve ABD’nin Pasifik’teki ortaklıklarla ilişkisinin evrimi bu konuda belirleyici olacak” yorumu yapılırken Kongre’nin baskısına rağmen ABD’nin yaptırım konusunda harekete geçmediği belirtildi.

Defense News’e konuşan Senato’nun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch, “Türkiye’nin Barış Pınarı Harekâtı dolayısıyla sert yaptırımlar uygulanmasının önünü açacağım. Er ya da geç olacak” ifadesini kullandı. Dergiye konuşan Risch, Türk askerlerinin F-35 sürecinden çıkarıldığını ve ABD’den ayrıldığını  söylerken, “Bunu yapmamız önemli çünkü dünyanın ve özellikle NATO müttefiklerinin bu konuda ciddi olduğumuzu bilmesi önemli” açıklamasını yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.