DOLAR 32,3602
EURO 35,0056
ALTIN 2.325,97
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

Renkler formunuzu etkiliyor

26.02.2019
A+
A-

Türkiye Gazetesi’nden Canan Erarslan’ın haberi…

Bunu hemen hemen her davranış için söyleyebiliriz aslında. Zamanında yemek, zamanında dinlenmek, zamanında yorulmak… Bu doğru zamanı da bize tabiatta yetişen ürünler ve bedenimiz söylüyor aslında.

Sağlığının yanı sıra, formunu korumak isteyenlere de mevsime göre sebze ve meyveler öneriliyor. Kış mevsiminde formu korumak daha zor olabiliyor. Çünkü yaz aylarındaki aktif hayat, kış aylarında yerini az hareket etmeye bırakıyor ve kilo artışı kaçınılmaz oluyor. Ardından gelen diyetler, doğal dengeyle örtüşmediğinde de başarısızlık mutlak hâle geliyor.

Fakat uzmanlara göre, kış aylarında azalan enerji, hareketsizlik ve daha da kötüsü artan iştah ile birlikte form tutmak daha da zor hâle geliyor.

FitChef Uzman Diyetisyeni Özgül Yıldız “Günümüzde her sebze ve meyveyi her mevsimde bulabiliyoruz ama aslında bunları kendi mevsimine göre tüketmek sandığımızdan çok daha önemli. Mevsiminde olmayan besinler her ne kadar taze olarak önünüze sunulsa da yetiştirilirken mevsim sebzelerine göre çok daha fazla işlem görür. Tohum aşamasından itibaren besin üzerinde kullanılan kimyasal maddeler, hormon ve pestisit de insan vücudunun var olan sistemine uygun olmadığı için iştah dengesini ve bünyenin kilo yönetimini bozar. Bu sebepledir ki yeterli ve dengeli beslenmenin korunması ve vücudun iştah mekanizmasının bozulmaması için mevsiminde meyve ve sebze tüketimi başlı başına bir diyet” diyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.