DOLAR 32,5650
EURO 34,9596
ALTIN 2.447,87
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Rehavet artarsa, kısıtlamalar geri döner!

07.05.2020
A+
A-

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, “Bu işyerlerinin birincil açıldıkları dönemde oluşabilecek fazla istek göz önünde bulundurularak imkânı olan vatandaşlarımızın bir zaman daha kendi imkanlarıyla tıraş olması akılcı gözükmekte” dedi. AVM’lerin de aynı tarihte açılacağına dikkati çeken Kayıpmaz, mağazalarda giysi denenmemesinde menfaat olduğunu vurguladı. Uyruk Gazetesi’nden Aykut Yılmaz’a konuşan Kayıpmaz, salgının şu an için denetim altına alındığını, ancak henüz tamamen bitmediğinin altını çizdi.

Bundan sonraki süreçte panik havası ile uyuşukluk havasını dengede tutamaz ve uyuşukluk havası ağır basarsa, kısıtlamaların eskisinden daha katı bir biçimde geriye dönebileceğinin altını çizen Kayıpmaz, “bu nedenle başta birinci T edinmek üzere 3T’yi sıkı biçimde uygulamaya devam etmeliyiz: Bir önlem, iki tespit ve üç çare. Birinci T’nin uygulanmasında ise en önemli vazife milletimize düşmekte. Çünkü bundan böyle bıçak sırtı bir dönemin başlangıcındayız. Bundan sonra yapacağımız her tedbirli hareket, bize hastalıkla mücadelede büyük güç kazandıracak” diye konuştu. Kayıpmaz, el hijyeni, maske ve sosyal uzaklık kuralının unutulmaması gerektiğini söyledi.

‘Kıyafet denenmesin’

Alışveriş merkezlerinde bir yana sosyal ve idareli canlılık devam ederken bir yanlamasına da hazırlanacak rehberlere tarafından somut mesafe korunacak şekilde önlemler alınması gerektiğini kaydeden Kayıpmaz, şunları söyledi: “Tabii oysa alışveriş merkezlerinin yönetimleri dezenfeksiyonla ilgili önlemleri de alacaktır. Ayrıca bayram öncesi mağazalarda giysi denerken önceden başka bir kişinin denediği kıyafetlerin denenmemesinde de büyük avantaj var. İşyerleri gün içerisinde denenmiş kıyafetlerin sonra dezenfeksiyonu konusunda duyarlı ve tedbirli olmalı. Biz yeni normalimize, bir diğer deyişle yeni yaşam şeklimize ne kadar çabuk adapte olursak bu hastalığın yayılımının önüne öyle enerjik geçeriz. Bu sayede de başta ivedi servislerimiz almak üzere afiyet kuruluşlarımızın kapasitesi zorlanmadan salgının üstesinden gelebiliriz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.