DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Reflü Diyeti Nedir? Reflü Diyeti Nasıl Olmalıdır?

10.03.2020
A+
A-

Reflü diyeti, reflü rahatsızlığı olan hastaların yemesi ve yememesi gereken besinler üzerine oluşturulmuş bir diyet programıdır. Reflü diyetinde, birtakım gıdalardan uzak durulmalı veya belirli bir miktarda tüketilmelidir.

REFLÜ DİYETİ NEDEN YAPILIR?

Mide boşken reflü olmaz. Midenin dolu olduğu durumlarda reflü oluşur. Mide, sürekli dolu olduğunda midede yanma ve ağrılar olur. Reflü diyetinin amacı ise mideyi yormadan, reflü oluşturmadan porsiyon ve öğün planlamasıdır. Bu diyet ile reflü belirtileri hafifletilmeye ve ortadan kaldırılmaya çalışılır. Reflü diyetinde genel olarak kızartmalar, asitli içecekler, yağlı ve salçalı yemekler, kafein yönünden zengin içecekler ve baharatlar gibi mideyi yoracak besinler yer almamalıdır.

REFLÜ DİYETİ NASIL YAPILIR?

Reflü diyeti her birey için farklı olmalıdır ve her hastaya aynı reflü diyeti yazılmamalıdır. Reflü diyetini uygulamadan önce ve uygularken kişilerin uyması gereken bazı durumlar vardır. Fazla kilolar birçok sindirim sistemi hastalığına neden olur. Bu yüzden ideal kiloya ulaşan kişinin reflüsü de iyileşir. Sigara, alkol ve diğer tütün ürünlerinin de tedavisi sırasında kullanılmaması gerekmektedir.

Reflü diyetinde mide aşırı doldurulmamalı ve aç kalmadan az ama sık yemek yenmelidir. Yemekler, iyice çiğnendikten sonra yutulmalı böylece mide besinleri parçalamak için fazla asit salgılamaz ve reflü oluşumu engellenir. Tüketilen gıdalar çok soğuk veya çok sıcak olmamalıdır. Ayrıca akşam yemeklerini geç saatlerde yememeye özen gösterilmelidir. Reflü diyeti uygulayan hastalar, yatma şekline de dikkat etmelidir. Yatak biraz eğimli olmalı ve sırt yastıklarla desteklenmelidir ki yenilen besinler mideden çıkıp yemek borusuna geri dönmesin.

İLİşKİLİ HABERLER Reflünün İlacı Haşlanmış Patates!

Reflünün İlacı Haşlanmış Patates!

Reflüsü Olanların Dikkat Etmesi Gerekenler!

Reflüsü Olanların Dikkat Etmesi Gerekenler!

Bebeklerde Reflüyü Tetikleyen 6 Alışkanlık

Bebeklerde Reflüyü Tetikleyen 6 Alışkanlık

Yemek Yerken Su İçiyorsanız Dikkat! Reflü Belirtileri Nelerdir? Reflüye Ne İyi Gelir?

Yemek Yerken Su İçiyorsanız Dikkat! Reflü Belirtileri Nelerdir? Reflüye Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Mide Ağrısını Bu Yollarla Durdurun

Mide Ağrısını Bu Yollarla Durdurun

Reflü Şikayetlerine Son Vermek İçin Yapılacaklar

Reflü Şikayetlerine Son Vermek İçin Yapılacaklar

Reflü Şikayeti Çekenlere Öneriler

Reflü Şikayeti Çekenlere Öneriler

Reflü Nasıl Tedavi Edilir?

Reflü Nasıl Tedavi Edilir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.