DOLAR 32,2434
EURO 34,8069
ALTIN 2.430,56
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Redmi Note 9 serisi bize ne anlatıyor? Video!

01.05.2020
A+
A-

Sizlerle beraber bu videomuzda bizlerin karşısına çıkartılan yeni serinin özelliklerine yakından bakıyoruz. Bu seri ile beraber ülkemizdeki birçok telefonun fiyatı bitmiş belirlenmek zorunda kalabilir. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizleri videomuz ile baş başa bırakalım.

 

Redmi Note 9 Pro modeli karşımıza nasıl çıktı?

Belki de en çok konuşulacak modeller aralarında yer alan telefon, rakiplerini üzecek özelliklere sahip. 6.67 inç büyüklüğünde Full HD bir ekrana sahip. Bu Full HD ekran, Gorilla Glass 5 ile korunuyor. Telefonun işlemci tarafına baktığımızda Snapdragon 720G işlemcisini görüyoruz. Bu işlemciye tüm depolama alanlarında 6 GB RAM eşlik ediyor. Telefon, 64 GB ve 128 GB depolama alanına sahip bir şekilde kullanıcılara sunulacak. 

Bu model de 4 farklı arkadaki kamera görüyoruz. Bu arka kameralardan belli başlı kamera 64 MP çözünürlüğünde iken geniş açısal kamera 8 MP, derinlik sensor kamera 5 MP son arkadaki kamera olan makro kamera ise 2 MP çözünürlüğünde. Telefonun kamerası teknik özellikler de epeyce iddia olsa bile hakiki hayattaki performansına yakın zamanda bakacağız.

Telefon, 5020 mAh değerine sahip büyük bir bataryaya sahip. Bu batarya, bir amiral gemisi seviyesi hızında telefonu yük edebilecek 33 Watt gücünde bir adaptöre sahip olacak. Telefonun fiyatına baktığımızda ise 64 GB depolama alanına sahip modelde 269 dolar fiyat etiketini görürken, 128 GB depolama alanına sahip modelde 299 dolar fiyat etiketini görebiliyoruz.

Redmi Note 9 özellikleri

Cihazın 6.53 inç büyüklüğündeki LCD ekranı Full HD+ yani 2340×1080 piksel çözünürlük sunuyor. Gorilla Glass 5 ile karşımıza meydana çıkan ve 450 nit parlaklığa ulaşan bu ekranda parmak izi okuyucu yer almıyor. Bedensel parmak izi okuyucu ile yoluna devam etmek isteyen Redmi kameranın daha aşağı kısmına yerleştirdi. 4 GB’a dek RAM ve 128 GB’a dek depolama ile kullanıcıların karşısına meydana çıkan Redmi Note 9, MediaTek Helio G85 işlemciden şiddet alıyor. MediaTek’in 12 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 2 GHz hızında çalışan bu işlemcisi iki adet Cortex A75 ve altı adet Cortex A55 çekirdeğini bünyesinde barındırıyor.Redmi Note 9’un arkadaki tarafında 48 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.79 asıl kamera yer alıyor. Bu kameraya 8 Megapiksel f/2.2 ultra geniş açısal ve 2 Megapiksel makro kameranın yanı sıra 2 Megapiksel f/2.4 derinlik seziş sensörü eşlik ediyor.

Cihazın 13 Megapiksel çözünürlüğündeki ön kamerası portre ve panorama modlarının yanı sıra yüz kilidi desteğine sahip. 3.5 mm kulaklık girişinin korunduğu telefon, bünyesinde IR sensör baştan sona kumanda olarak kullanılabiliyor.Cihazın 5020 mAh kapasiteli bataryası, 18W süratli sorumluluk desteğine sahip. Bütün bu özellikleri bir kenara bırakıp telefon hakkında konuşacak olursak..

Redmi Note 9 fiyatı açılış modeli (3 GB RAM + 64 GB depolama) için 199 dolar. 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı sunan modeli olmak isteyenler ise 249 dolar fiyat etiketi ile karşılaşacak. Cihazın Türkiye fiyatı derhal bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.