DOLAR 32,5182
EURO 34,7941
ALTIN 2.430,88
BIST 9.733,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Red Bull Half Court’ta final zamanı

08.07.2021
A+
A-

Türkiye’nin en büyük sokak basketbol turnuvalarından Red Bull Half Court 3×3 Basketbol Turnuvası’nda Türkiye şampiyonu belli oluyor. Üçer kişilik takımların, Türkiye Şampiyonu olmak için mücadele edeceği turnuvada 4 eleme sonunda belirlenen 16 takımın final mücadelesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteği ile 10 Temmuz tarihinde İzmir’de gerçekleştirilecek.

Türkiye şampiyonunun belirleneceği finalin oynanacağı zemin, ‘Saha Senin’ çağrısına kulak veren basketbol severlerin tasarım mücadelesi sonrasında yeniden tasarlandı. Yapılan tasarımlar arasında en beğenileni Dilara Uçar’ın hayata geçirdiği tasarım oldu. Bu tasarım İzmir’deki Türkiye Finali’nin oynanacağı Bostanlı’daki Basketbol Sahası’nı süsledi. Böylece Uçar’ın tasarımı kendi imzasıyla birlikte, tüm sokak basketbolcularının keyifle kullanacakları bir alanda yaşayacak.

Final yolu
Bursa’da 12 Haziran tarihindeki ilk eleme ile başlayan turnuva heyecanı, 19 Haziran’da Ankara’ya uğramıştı. 3 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştirilen üçüncü eleme sonrasında mücadele 9 Temmuz’da İzmir’deki son eleme ile tamamlanacak ve 16 takım belirlenmiş olacak. Bu 16 takım arasından rakiplerini geçip Türkiye şampiyonu olmayı başaran ekip, Eylül ayında Rusya’da yapılacak dünya finallerinde ülkemizi temsil etme imkanı bulacak. Turnuva ile ilgili detaylı bilgiye RedBull.com/halfcourt adresinden ulaşıldığı belirtildi.

Dünyanın önemli sokak basketbolcularının mücadele edeceği turnuvanın diğer 3×3 turnuvalarından büyük bir farkı var. O da turnuvaya katılan takımların sadece maçı kazanmaları değil, aynı zamanda turnuva sonunda toplamda en fazla sayıyı atan takım olmaya çalışması. Böylece bir takım en fazla sayıda maçı kazanmadan da üst tura çıkabiliyor.

Kazanmak için 21 sayıya ulaşan ilk takım olmak gerekiyor
Verilen bilgiye göre Red Bull Half Court 3×3 Basketbol Turnuvası, bu sene düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’nda ilk kez yer alacak 3×3 basketbolunun en büyük turnuvalarından biri olarak biliniyor. Organizasyonda takımlar, 3 ana ve 1 yedek oyuncudan oluşuyor. Maçlar, 10 dakika ya da 21 sayı üzerinden oynanıyor. 21 sayıya ilk ulaşan ya da 10 dakika sonunda skor avantajına sahip olan takım, maçı kazanıyor. Maç bitiminde iki takımın skorları eşitse, mücadele uzatmaya gidiyor. Uzatmada 2 sayı bulan takım, aynı zamanda maçı da kazanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.