DOLAR 32,3212
EURO 35,0797
ALTIN 2.300,60
BIST 9.066,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Red Bull Campus Clutch’ta eleme heyecanı devam ediyor

29.04.2021
A+
A-

Üniversiteler arası global Valorant turnuvası Red Bull Campus Clutch’ta heyecan devam ediyor. Elemelere katılmak için gerçekleştirilen 51 ön elemeye katılan bin 424 takım, turnuvayı Türkiye’de düzenlenen en büyük turnuvalardan biri haline getirdiği belirtildi. Bu sayının aynı zamanda bu sene turnuvaya katılan ülkeler arasında en yüksek katılım olduğu ifade edildi.

80 üniversitede kurulan 5 kişilik takımların, oyunda Türkiye’yi ve üniversitesini temsil etmek için mücadele ettikleri elemeler 14 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Türkiye finalinin 22 Mayıs’ta gerçekleşeceği turnuvada takımlar için yeni bir Discord kanalı oluşturuldu. Dünya genelindeki oyuncuların oyun içi sesli iletişimde kullandığı Discord’taki yeni kanalda binden fazla yeni üye bulunurken burada tanışan üniversite öğrencileri turnuvaya katılmak için 150 takım kurdu.

Ayrıca İstanbul, İzmir, Bursa ve Gaziantep’te konteynerlerden oluşturulan turnuvaya özel oyun merkezlerini her gün 150’den fazla Valorant oyuncusu ziyaret ediyor. Red Bull sporcusu Mehmet Yağız “cNed” İpek’in İstanbul’daki oyun merkezinden katıldığı yayın, 40 binden fazla izleyiciye ulaştı.

Dünya Finali İspanya’da

Türkiye şampiyonu olan takım 5-6 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve 53 ülke temsilcisinin katılacağı Dünya Finali eleme turuna katılmaya hak kazanacak. Eleme turunda başarılı olan 10 finalist ise 17-18 Temmuz tarihlerinde İspanya’da düzenlenecek Dünya Finali’nde mücadele edecek. Dünya Finali’nde mutlu sona ulaşan takım, 20 bin euroluk ödülün yanı sıra Valorant Masters’ta mücadele eden dünyanın önde gelen oyuncularıyla tanışacak.

2020 yılında piyasaya girdikten sonra oyun dünyasının en çok ilgi çeken oyunlarından biri haline geldiği belirtilen Valorant’ı dünya genelinde yaklaşık 18 milyon oyuncu oynuyor. 5’er kişiden oluşan takımların karşı karşıya geldiği oyunda, bir maç 25 tur üzerinden kurgulanıyor. Turnuvanın, üniversite öğrencilerini bir araya getiren ilk Valorant turnuvası olma özelliğine sahip olduğu belirtildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.