DOLAR 32,2349
EURO 34,8281
ALTIN 2.430,62
BIST 10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Recep Gürkan: “Kırkpınar için ağustos ve eylül ayını konuştuk”

07.06.2020
A+
A-

Bu yıl 3-4-5 Temmuz’da 659.’su gerçekleştirilmesi planlanan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, korona virüs sebebiyle ileri bir tarihe ertelendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

“Hiç kimsenin öngöremediği bir süreç var”

Belirsizliklerin yoğun olarak yaşandığı bir dönemin içinden geçildiğine dikkat çeken Gürkan, “Yağlı Güreş bir açık hava sporu. Aslolan dıştan yapılmasıdır. İnşallah ülkemiz, bütün dünya korona virüsü bir an önce defederiz. Havalar da müsaitken şanına uygu bir şekilde Kırkpınarımızı da öteki güreşlerimizi de yaparız. En büyük temennimiz bu. Ama derhal hiç kimsenin öngöremediği bir süreç var. Natürel ancak bir takım tarihler konuştuk. Ağustos ve eylül ayı ile ilgili konuştuk. Ama bunları şimdiden açıklamak fazla içten değil. Niye doğru değil; ne geleceğini bilemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Her şey bizim elimizde”

Kendisine ısrarla Kırkpınar’ın düzenleneceği tarihin sorulduğunu bildiren Recep Gürkan, “Şunu söylüyorum; 3 Temmuz’da Edirne’de toplantıyı yapacağız. Doğrusu her şey tekrar bizim elimizde. Eğer biz Türk milleti olarak Sağlık Durumu Bakanlığı’nın açıklamış olduğu kurallara, kararlara, sosyal mesafeye, hijyene, maskeye uyarı edersek bu süreci fazla kısa sürede ve basit bir şekilde atlatacağız. Yağlı Güreşleri de fazla daha yakın tarihte yapacağız. Lakin biz kurallara uymazsak o süre bu beladan daha şiddet ve uzun sürede kurtulacağız. Gerçekten sorunun cevabı da bize emrindeki” diye konuştu.

Son olarak vatandaşlara seslenen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Sevgili milletimiz, sevgili halkımız kurallara uyalım. Güreşlerimizi de öteki sporları da zamanında şanına, şerefine, şöhretine uygu bir şekilde yapalım. En dürüst temenni de bu” dedi.

Medeni Kültürlü – Mehmet Sevimli Topaloğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.