DOLAR 32,4752
EURO 34,7669
ALTIN 2.442,51
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ramazan’da Reflü Şikayeti Olanlar İçin 10 Önerge

12.05.2020
A+
A-

Ağza acı su gelmesi, göğüste yanma, geniz veya gırtlak temizliği ihtiyacı, boğazda balgam şehvetli ya da geniz akıntısı şikayeti… Birçok şikayete niçin olan reflü kişinin hayatını büyük ölçüde etkilemektedir. Özellikle Ramazan ayında uzun süre aç kalmak reflünün tetiklenmesine niçin olmaktadır. Ancak bunu önleyebilmek muhtemel. Sizin için reflü şikayetlerini en aza indiren 10 öneriyi bir araya getirdik. İşte detaylar…

REFLÜ ŞİKAYETLERİNİ AZALTAN 10 ÖNERİ

İftarda ve sahurda ufak porsiyonlar halinde beslenin, midenizi çok fazla doldurmayın. Kızartma gibi mide ve bağırsak sistemini yoran besinler yerine, sulu ve haşlama şeklinde pişirilmiş olan besinleri tüketin. Son lokmanızı yedikten sonra takriben üç saat kadar dikey pozisyonda kalmaya özen gösterin, dolu mide ile uzanmayın. Geceleri yatağınızın baş tarafını, etap tarafına tarafından takriben 30 cm daha yüksekte olacak şekilde ayarlayın. İki ya da üç yastık kullanarak uyumak aynı etkiyi oluşturmanızı sağlar. Karın ve bel bölgesinden boyna değin olan kısım eğimli olmalıdır. Bunun için üretilmiş olan reflü yastıkları oldukça yardımcı olacaktır. Fazla acı ve baharatlı gıdalar tüketmekten kaçının. katkı maddesi yer alan ketçap ve mayonez gibi besinlerden uzak durun. Asitli meyveleri artı tüketmemeye itina gösterin. Bel bölgesini sıkan kıyafetler giymekten kaçının. Dolu mideyle bilhassa bel bölgesine karşın spor yapmaktan kaçının. Sigara kullanıyorsanız, bırakın ya da azaltmaya çalışın.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Reflüyü Tetikleyen 6 Alışkanlık

Bebeklerde Reflüyü Tetikleyen 6 Alışılmışlık

Yemek Yerken Su İçiyorsanız Dikkat! Reflü Belirtileri Nelerdir? Reflüye Ne İyi Gelir?

Yemek Yemek Yerken Su İçiyorsanız Uyarı! Reflü Belirtileri Nelerdir? Reflüye Ne İyi Gelir?

Reflü Diyeti Nedir? Reflü Diyeti Nasıl Olmalıdır?

Reflü Diyeti Nedir? Reflü Diyeti Nasıl Olmalıdır?

Boğaz Reflüsünün Tetiklenmesine Neden Oluyor

Boğaz Reflüsünün Tetiklenmesine Niçin Oluyor

İLİşKİLİ GALERİLER Reflü Şikayetlerine Son Vermek İçin Yapılacaklar

Reflü Şikayetlerine Bitirmek İçin Yapılacaklar

Kemeri Sık Bağlamayın! Reflüye Sebep Olan Bilinmezler

Kemeri Sık Bağlamayın! Reflüye Sebep Olan Bilinmezler

Reflü Şikayeti Çekenlere Öneriler

Reflü Şikayeti Çekenlere Öneriler

Reflü Nasıl Tedavi Edilir?

Reflü Nasıl Tedavi Edilir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.