DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Ramazan Ayının Müthiş Altılısı

25.04.2020
A+
A-

Uzmanlar, Ramazan ayında beslenmeye çok dikkat edilmesi gerektiği konusunda kayda değer uyarılarda bulunuyor. Yanlış beslenme düzeni metabolizmanın yavaşlamasına niçin olabilir. Ramazan ayı boyunca 6 gıdayı beslenmemizin odak noktası haline getirerek keza özlem krizlerini önler keza de sağlıklı bir şekilde zayıflama şansı yakalanabilir. İşte Ramazan ayının harikulade altılısı…

YUMURTA

Anne sütünden daha sonra en nitelikli protein kaynağı olan yumurta tok tutmada oldukça etkili bir besindir. Düşük kalorisi, yüksek protein içeriği, uzun vakit tok tutması ve son derece besleyici öğeler içermesi yumurtayı sihirli bir beslenme haline getirmektedir. Sahurlarda 1 adet haşlanmış yumurta, yumurta ile yapılmış menemen ya da da omlet harcamak tokluk hissinizi uzatmakta oldukça yararlı olacaktır.

BÜTÜN BUĞDAY EKMEĞİ

Sahurda ekmek harcamak daha eksik kalori ile daha uzun vakit tok hissetmenizi sağlayacaktır. Ekmek karbonhidrat grubunda bulunan bir beslenme olduğu için sindirilmeye ağızda başlamaktadır. Siz sahurunuzu yaparken tokluk sinyallerini beyine gönderir. Çabucak doymanızı karşılayan esmer ekmek, uzun zaman tok hissetmenizi de sağlayacaktır.

SÜT/YOĞURT

Sahurda süt ve süt ürünleri harcamak tokluk hissinizi uzatmaya asistan olacaktır. İçeriğinde yer alan yüksek protein doğru ivedi acıkmanızı engeller. Sahurda süte yer açılmak içerisinde bulunan kalsiyumun yağ brülör etkisinden faydalanmanızı da sağlar.

SALATA

Kilo devretmek ve tokluk süresini uzatmak isteyen hemencecik herkesin sofralarını süsleyen salata sahurda da kurtarıcı bir role sahiptir. Salatalara eklenen sirke ve limonun ile sindirim üzerindeki etkisiyle aç kalmadan oruç tutabilirsiniz. Burada sakınılması gereken soslardır. şişmanlamak istemiyorsanız bir vakit soslardan uzakta kalmanızda menfaat var.

TARÇIN

Kan şekerinin düzenlenmesini sağlayan, metabolizmayı hızlandıran tarçın mucize baharatlar arasında yer almaktadır. Ramazan ayı boyunca bol miktarda tarçın uygulamak aç kalınan süre her tarafında tokluk hissini uzatacaktır. Tarçını sütte, yoğurtta, suda veya çayda kullanabilirsiniz.

HURMA

Hurma, antioksidan içeriği doğruca bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller bir uçtan bir uca de ayrıca somut hem de zihinsel yorgunluğunuzu değil etmeye asistan olur. İftarda hurma harcamak vücutta teskin edici bir etki bırakır.

İLİşKİLİ HABERLER Oruç Tutmanın Beyin Sağlığına Öyle Bir Etkisi Var ki!

Oruç Tutmanın Beyin Sağlığına O Kadar Bir Etkisi Var ama!

Diyanet, Kimlerin Oruç Tutamayacağını Açıkladı

Diyanet, Kimlerin Oruç Tutamayacağını Açıkladı

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

‘Sahur Yapmadan Oruç Tutmayın’

‘Sahur Yapmadan Oruç Tutmayın’

İLİşKİLİ GALERİLER Vücudunuzu Ramazan'a Hazırlayın! Oruç Tutacaklar Bol Su İçmeli

Vücudunuzu Ramazan’a Hazırlayın! Oruç Tutacaklar Bol Su İçmeli

Sağlıklı Oruç Tutmak İçin 8 Altın Öneri

Sağlıklı Oruç Yakalamak İçin 8 Altın Önerge

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Oruç Tutarken Ağız Kokusunu Önlemenin Yöntemleri

Diyanet, Kimlerin Oruç Tutamayacağını Açıkladı

Diyanet, Kimlerin Oruç Tutamayacağını Açıkladı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.