DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Ramazan Ayında Baş Ağrısını Böyle Geçirin

07.05.2020
A+
A-

Ramazan ayında uzun saatler süren açlık, vücutta strese neden olarak baş ağrılarını tetikliyor. Ramazan’da baş ağrısından felakete uğramış olan kişiler bu sorunun üstesinden gelmek için doğal yöntemler arıyor. Ağrılarınızı gidermede etkin olacak birkaç yöntemi sizin için bir araya getirdik. İşte teferruat…

UFAK EGZERSİZLER YAPIN

Baş ağrısının nedenlerinden biri strestir. Stresten nedeniyle kaslar sertleşir ve boyun ağrısıyla başlayıp baş ağrısına çevirebilir. Boynunuzu ve omzunuzu hareket ettirerek ufak egzersizler yaparak bunu engelleyebilirsiniz.

LİMONUN ŞİFASINDAN YARARLANIN

Limonun aromaterapi özellikleri tamamen baş ağrısına son verebilirsiniz. bir parça limonu elinizde ovuşturup macun kıvamına getirip yüzünüze ve alnınıza sürmeniz yeterli olacaktır.

LAVANTA YAĞININ ETKİSİ İNANILMAZ

Oturduğunuz koltuğun sıcacık olmasına dikkat edin. Gerginlik kaynaklı baş ağrılarında yastığınıza birkaç damla lavanta yağı damlatıp uyumayı deneyebilirsiniz.

MASAJ YAPIN

Başınız ağrıdığı zaman zorlama uygulayarak ağrıyı geçirebileceğiniz birkaç nokta vardır. Bu noktalar başparmağınız ve göze çarpan parmağınızın arasında kalan eklem noktalarıdır. Bu noktayı hafifçe bastırıp dairesel hareketler halinde zorlama uygulayın.

KARANLIK BİR ORTAMDA DİNLENİN

Migren kaynaklı baş ağrısında ışığa hassasiyet arttığı için karanlık bir ortamda dinlenmeniz gerekir. Sıcak duş gevşemenize muavin olur ve ağrılarınızı azaltır.

AYAKLARINIZI SUDA BEKLETİN

Eğer duş alma imkanınız yoksa ayaklarınızı sıcak suya sokup bekleyebilirsiniz. Başınıza buz torbası ayarlamak da baş ağrısının geçmesine asistan olacaktır.

İLİşKİLİ HABERLER Hamilelikte Baş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Hamilelikte Baş Ağrısına Ne İyi Kazanç?

Sabahları Baş Ağrısı ile Uyanmanın 5 Nedeni

Sabahları Baş Ağrısı ile Uyanmanın 5 Nedeni

Kendinizi İyi Hissedeceğiniz Ramazan Önerileri

Kendinizi İyi Hissedeceğiniz Ramazan Önerileri

Ramazanda Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin Dengeli ve Doğru Beslenin

Ramazanda Enerjik Bağışıklık Sistemi İçin Dengelenmiş ve Içten Beslenin

İLİşKİLİ GALERİLER Bu Besinler Baş Ağrısına Sebep Oluyor!

Bu Besinler Baş Ağrısına Sebep Oluyor!

Baş Ağrısını Havuç Yiyerek Durdurun

Baş Ağrısını Havuç Yiyerek Durdurun

Türüne Göre Baş Ağrıları Nelerdir?

Türüne Tarafından Baş Ağrıları Nelerdir?

Bu Baş Ağrısı Farklı Diyorsanız Dikkat!

Bu Baş Ağrısı Öbür Diyorsanız Dikkat!

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.