DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Az Bulutlu
İstanbul
14°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 22°C

Quick Charge 5 özellikleri belli oldu! Şaşırtan şarj hızı Qualcomm Quick Charge 5 özellikleri duyuruldu. Yüksek hızlı şarj süresini kazandıracak olan yeni nesil…

27.07.2020
A+
A-

Qualcomm tarafından yeni tanıtılan şarj sistemi, bu teknolojide bir kilometre taşı olarak görülüyor. Çünkü bu yeni sistem sayesinde akıllı telefonlar 100 W gibi oldukça yüksek şarj değerlerine sahip olacak. Öte yandan Oppo tarafından duyurulan 125 W hızlı şarj destekli modelin de bu teknolojiyi kullanacağı belirtiliyor. Bu nedenle daha yüksek hızlı şarj değerleri yakında kullanıcılarla olacak.

Duyurulan özellikler arasında şarj süreleri ise oldukça dikkat çekti. Çünkü Qualcomm tarafından duyurulan Quick Charge 5 özellikleri içinde 0’dan yüzde 50’ye 5 dakikada şarj süresi yer alıyor. Yüzde 0’dan yüzde 100 şarja ise 15 dakikalık zaman diliminde ulaşıldığı belirtiliyor.

Sisteme dair özelliklerde yüzde 70 daha az enerji kullandığı, 10 kat daha güçlü olduğu, 4 kat daha hızlı olduğu gibi bilgiler yer alıyor. Öte yandan 10 C derece de daha soğuk çalışma sağlandığı belirtildi.

Yeni şarj cihazlarının da boyutlarında büyüme olmayacağı belirtiliyor. Bir önceki nesil Quick Charge 4 için kullanılan boyutların yeni sistemde de geçerli olabileceği belirtiliyor.  Yeni şarj cihazları için paylaşılan bilgide 3.3V-20V (minimum), 3A, 5A veya 5A üstü, 45 W üzeri gibi bilgiler yer alıyor.

Ancak daha hızlı şarj olacak olan bataryaların ömrünün nasıl olacağı da merak ediliyor. Firmanın bu konuda çalışmalar yaptığı da gelen bilgiler arasında.

Quick Charge 5 destekleyen Qualcomm işlemcileri de Snapdragon 865 ve Snapdragon 865 Plus olarak duyuruldu. Gelecekte duyurulacak olan amiral gemisi modeli işlemcilerin de bu teknolojiyle kullanıcılara ulaşılacağı aktarıldı. Bu yeni şarj sistemine sahip olacak olan ilk modellerin de önümüzdeki aylarda Xiaomi ve Oppo tarafından tanıtılması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.