DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

Putin: Aramco saldırıları için İran’ı suçlayacak kanıt yok

02.10.2019
A+
A-

İran’ın muhteşem bir potansiyeli olduğunu söyleyen Putin, potansiyelini ABD yaptırımları yüzünden gösteremediğini ifade ederek, “İran küresel enerji piyasasında çok büyük bir oyuncu. Ancak ne yazık ki ABD’nin yaptırım politikaları nedeniyle İran potansiyelini tam olarak gösteremiyor. ABD yaptırımları sadece İran’a değil, dünya ekonomisine, özellikle de enerji piyasasına çok büyük zarar veriyor. Yaptırımlar, sektörün istikrarlı çalışmasını engelliyor” diye konuştu.

“İRAN İLİŞKİLERİN DÜZELMESİNDEN YANA”

İran ve ABD’nin neden New York’taki Birleşmiş Milletler toplantısında görüşmediğiyle ilgili sorular üzerine Putin, “İran, yaptırım baskısı altında bu diyalog için eşit şartların olmadığına inanıyor. Ancak görünen o ki, İran ilişkilerin düzelmesini istiyor” dedi. Trump-Ruhani görüşmesinin niye gerçekleşmediği sorusuna da, “Bu soruyu muhataplarına sormanız daha doğru olur” diye cevap verdi.

KUZEY KORE ÖRNEĞİ

Devlet Başkanı ayrıca, Trump’ın Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Un ile yaptığı görüşmeleri, iki devlet arasındaki gergin ilişkilerin normalleşmesini amaçlayan güçlü, iradeli, dengeli ve pragmatik bir kararın çarpıcı bir örneği olarak gösterdi.

ABD SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ŞAKASI

Rusya Devlet Başkanı, Rusya’nın 2020’deki ABD seçimlerine müdahale olasılığı sorusuna şaka yollu cevap vererek, “Büyük olasılıkla” cevabını verdi. Putin, “ABD yargısı, seçimlere müdahale ile ilgili bir kanıt bulamadı. Gelecekte bunu yapabileceğimize dair korkularını dile getirdi. ABD iç politik alanında gördüklerimiz Rus-ABD ilişkilerine zarar veriyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.