DOLAR 32,2140
EURO 34,7146
ALTIN 2.450,75
BIST 10.315,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 21°C

PUBG ve Fortnite yasaklandı!

11.12.2018
A+
A-

Çin hükümeti yasaklarına devam ediyor. Daha önceden de hatırlayacağınız üzere Çin, almış olduğu karar ile birlikte ilk etapta Twitch‘in iOS uygulamasına erişim engeli koymuştu.

Daha sonrasında ise popüler canlı yayın platformuna tamamen erişimi engelleyen  Online Etik İnceleme Kurulu, çok konuşulacak yeni bir karara daha imza attı.

Online Etik İnceleme Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda, aralarında  PUBG, Fortnite, Overwatch, Paladins, H1Z1  ve World of Warcraft‘ın da bulunduğu toplamda 20 oyunun ülke genelinde oynanması yasaklandı.

Yaşanılan bu gelişmenin ardından bir takım açıklamalarda bulunan İnceleme Kurulu, söz konusu bu engellemelerin ana gerekçesi olarak oyunlarda yer alan genel şiddet unsurlarını gösterdi. Kurula göre, yasaklanan bu oyunlar gençleri şiddete ve olumsuz davranışlara doğru yöneltiyor.

Henüz PUBG Corp, Epic Games ve Blizzard‘dan yasaklama haberleri ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılmadığını da özellikle belirtelim. Peki, siz yaşanılan bu gelişme hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmından aktarabilirsiniz. Yorumlarınızı bekliyoruz…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.