DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

PUBG Mobile rekora koşuyor: İşte yeni rakamlar Dünyanın en popüler mobil oyunu olan PUBG Mobile yeni bir rekor ile karşımıza çıkıyor. İşte yeni rakamlar…

03.07.2020
A+
A-

PUBG Mobile şu an için dünyanın en fazla indirilen, en fazla oynanan ve en fazla konuşulan mobil oyunu olarak tarihe adını yazdırıyor. Pek fazla birey oyunu hileler noktasında eleştirse de oynamaktan kendisini alamıyor oysa, Hindistan’da 175 milyon doldurma ile en yüksek indirme sayısını gördü.

İş rakamlara geldiği vakit ise PUBG Mobile iplerin birçoğunu kolayca göğüslüyor. Bunlar arasında ise 734 milyon indirme ile dünya çapında en popüler oyun unvanını kazanması yer alıyor.

Şüphesiz bu bilinir bir durum, peki, gelirler ne durumda? Bu popüler Battle Royale oyunu bedava olmasına bedava ama oyun içinde çoğu masraf yapılıyor. İşte bu harcamaların ve öteki gelirlerin PUBG Mobile’a getirisi: 3 milyar dolara ulaşmış durumda.

Kocaman rakamlara ulaşan mobil oyunun, yeni verileri ise Dedektör Tower’dan geldi. Rakamlara kadar PUBG Mobile onun rakibi olarak gösterilen, Garena Free Fire‘dan yaklaşık dört kat daha pozitif kazanç kazanmış durumda.

Sadece indirilme sayısını bile kısa sürede milyonlarca artıran oyunun ardından, Gerana 300 milyon dolar ile geliyor. Knives Out 260 milyon dolar ile bu listede yer alırken, daha geçen yıl hayatımıza katılan Call of Duty: Mobile ise 220 milyon dolar gelir ile karşımıza çıkıyor.

PUBG Mobile en fazla yüzde 24 ile Hindistan’da kendisine oyunsever bulurken, ikinci sırada yüzde 16,7 ile Çin’deki kullanıcılara hitap ediyor. ABD’de ise yüzde 6,4 ile karşımıza çıkıyor.

Dünya çapında yakaladığı bu milyarlık gelirin en büyük kısmı ise Çin ve ABD merkezli oyunculardan geliyor.

Mobil oyun her geçen gün yeni güncellemeler ve modlar ile oyunseverlerin karşısına çıkıyor ve bu noktada gelirlerini artırıyor. Oyunun mevcut sezonunun ise 12 Temmuz 2020 tarihinde son bulacağı bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.