DOLAR 32,5698
EURO 34,6715
ALTIN 2.503,77
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

PS4’e Sesli Sohbetleri Kaydedip Sony’ye İspiyonlama Özelliği Geldi (PS5’te de Olacak)

15.10.2020
A+
A-

Dün sizlerle paylaşmış olduğumuz bir haberde Sony’nin PlayStation 4 için 8.0 güncellemesini yayınladığını ve bu güncelleme ile birlikte ‘etkinlikler’ sekmesinin işlevsiz hale geldiğinden, mesajlaşma ve parti özelliğinin birbirine bağlandığını, PlayStation hesaplarında yeni profil resimleri kullanabilme özelliği geldiğini ve üçüncü taraf kimlik doğrulama uygulamalarına destek geldiğini aktarmıştık.

Görünen o ki Sony, PS4 8.00 yazılım güncellemesiyle birlikte PlayStation 4 oyuncularına ‘sürüm notlarında yazmayan’ yeni bir özellik daha sunmuş durumda. Bu özellik ile PlayStation 4 oyuncuları, sesli sohbetleri diledikleri gibi kaydedebilecek ve sesli sohbetteki diğer oyuncuları Sony’ye ispiyonlayabilecek. Dahası, bu özellik PlayStation 5’te de bulunacak.

parti güvenliği ps4

Sony’nin sürüm notlarına eklemediği ancak daha sonra PlayStation Blog’da paylaştığı bir yazıda resmen duyurduğu Parti Güvenliği özelliği ile oyuncular, sesli sohbetteki konuşmaları kaydedebilecekler. Konsolun dahili hafızasına kaydedilecek olan bu ses kayıtları, sonradan denetlenmesi/incelenmesi için Sony’ye gönderilebilecek.

Parti Güvenliği özelliğinin hem potansiyel olarak faydalı, hem de rahatsız edici olduğunu söylemek mümkün. İşin rahatsız edici tarafı, sesli sohbette konuştuğunuz her şey, haberiniz ve izniniz olmadan kaydedilebilir. Özelliğin faydalı tarafı ise, diğer oyunculara sık sık sözlü tacizde bulunan oyuncuların ses kayıtları Sony’ye gönderilerek bu tip vakalara yaptırım uygulanması sağlanabilir.

parti güvenliği bildirim

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Sony, Parti Güvenliği özelliğinin lansman ile birlikte PlayStation 5’te de yer alacağını ifade ediyor. Şu an için bunun dikkat çekici ve cesur bir hamle olduğu söylenebilir. Zira oyuncuların izinleri olmadan seslerinin kaydedilip Sony’ye gönderilmesine nasıl bir tepki verecekleri henüz bilinmiyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.