DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C

Prof. Dr. Özgirgin: ‘Vertigo Bir Semptomdur, Teşhis Değil’

Prof. Dr. Özgirgin, vertigonun bir semptom olduğunu ve teşhis olmadığını vurguluyor. Vertigo belirtileri hakkında bilgi almak için makalemizi okuyun.

15.04.2024
A+
A-

Prof. Dr. Özgirgin: “Vertigo Bir Semptomdur, Teşhis Değil”

Uluslararası Vestibüler Derneği Başkanı Prof. Dr. Nuri Özgirgin, halk arasında yaygın görülen vertigo hakkında bilgi verdi. Özgirgin, “Vertigo bir teşhis değil semptomdur” açıklamasında bulundu.

Vertigo Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Vertigo, genellikle dönme hissi, baş dönmesi ve denge kaybı gibi semptomlarla karakterize edilen bir durumdur. Prof. Dr. Özgirgin, vertigonun bir teşhis olmadığını, aslında bir semptom olduğunu vurgulamaktadır. Baş dönmesinin farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabileceğini belirtmektedir.

Özgirgin, vertigo şikayetlerinin incelenmesi ve doğru teşhise ulaşılması sürecinde hastanın öyküsünün büyük önem taşıdığını ifade etmektedir. Tanı konulmasında hastanın semptomlarını detaylıca anlatması ve değerlendirilmesinin gerekliliğine dikkat çekmektedir.

Vertigo Tedavisi ve Kristal Oynaması

Özgirgin, vertigo tedavisine hastaların öyküsünü irdeleyerek başladıklarını belirtmektedir. Denge testleri ve diğer yöntemlerle hastaların durumunu değerlendirerek kesin tanıya varıldığını söylemektedir. Vertigo tedavisinde hastanın yaşam kalitesini olumsuz etkileyen faktörlerin belirlenerek tedavi planı oluşturulmaktadır.

Prof. Dr. Özgirgin, kristal oynamasının en sık baş dönmesi nedeni olduğunu belirtmektedir. İç kulaktaki denge organındaki kristallerin hareketinin uygun manevralarla düzeltilebildiğini ve bu durumun hastaların yaşamını olumlu yönde etkilediğini açıklamaktadır.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.