DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Pozitif Meyve Tüketmek Vücudun Yağlanmasına Neden Oluyor

12.05.2020
A+
A-

Enerjik bir bağışıklık sistemine sahip edinmek için uykunun oldukça manâlı olduğunu gösteren Gıda ve Diyet Uzmanı Tuğçe Daloğlu, günde 7-8 saat uyunması gerektiğini söyledi.

Geç yatıp geç kalkılmaması gerektiğini açıklayan Daloğlu, aynı zamanda günde 2,5 litre su tüketilmesi çağrısında bulundu.

Sebze ve meyve tüketiminin bağışıklık sistemi üstünde manâlı etkileri olduğunu vurgulayan Gıda ve Diyet Uzmanı Tuğçe Daloğlu, yumurta tüketiminin de yararlı olabileceğini belirtti.

Et ürünlerinin yanı sıra nohut ve yeşil mercimek tüketiminin de önemli olduğunu söyleyen Daloğlu, “Sebze ve meyveler vücuda giren virüslerle savaşmak için önemlidir,” diye ekledi.

Bağışıklık sistemini yükseltmek için günde 10-20 adet portakal tüketmeye ya da meyvelerin suyunu sıkmaya lüzum olmadığını açıklayan Daloğlu, her gün 2 adet meyve tüketiminin bağışıklığı takviye etmek için tatmin edici olacağını söyledi. Bu süreçte bağışıklığı ekstra yükseltmek için ekstra meyve tüketiminin vücudun yağlanmasına niçin olacağını vurgulayan Tuğçe Daloğlu, bu durumun vücudu daha fazla yorulacağının altını çizdi.

Şeker ve şekerli gıdalardan uzaktan durulması gerektiği konusunda çağrıda bulunan Beslenme ve Perhiz Uzmanı Tuğçe Daloğlu, “Bağışıklığın savaşması gereken hali hazırda virüsler olabilirken bağışıklığımız ekstra bunlarla savaşmak zorunda kalmasın. Düşük kalorili veya fazla yüksek kalorili beslenmek bunlar bağışıklığa hasar verir,” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin 8 Öneri

Dinç Bağışıklık Sistemi İçin 8 Önerge

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren İşaretler

Bağışıklık Sisteminin Zayıfladığını Gösteren İşaretler

Oruç Tutarak Coronavirüse Karşı Bağışıklığınızı Güçlendirin

Oruç Tutarak Coronavirüse Aleyhinde Bağışıklığınızı Güçlendirin

Ramazanda Güçlü Bağışıklık Sistemi İçin Dengeli ve Doğru Beslenin

Ramazanda Dinç Bağışıklık Sistemi İçin Dengeli ve Doğru Beslenin

İLİşKİLİ GALERİLER Güçlü Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Zinde Bağışıklık İçin Yapılması Gerekenler

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin 7 İpucu

Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Desteklemek İçin 7 İpucu

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Beslenme

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

Diyanet Açıkladı! Oruç Tutmanın Bağışıklık Sistemine Faydası

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.