DOLAR 32,3773
EURO 35,0541
ALTIN 2.326,75
BIST 9.105,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Potansiyel Koronavirüs İlacının Klinik Testleri Tamamlandı

25.09.2020
A+
A-

Japonya’nın yeni tip koronavirüs tedavisinde umut olarak gördüğü antiviral ilaç Avigan’ın yürütülen klinik çalışmalarında sona gelindi. İlacın üreticisi firması olan Fujifilm, gecikmeye uğrayan klinik testlerin tamamladığını bildirdi. Avigan’ın güvenliği ve etkinliğini onaylamak için yapılan testlerden elde edilen verilerin analizlerinin yapıldığı öğrenilirken, gelecek günlerde resmi onay sürecine ilişkin adımların atılmasının beklendiği belirtildi.

VERİ YETERSİZLİĞİNDEN GECİKMEYE UĞRAMIŞTI

Fujifilm Grubu’nun şirketi olan Toyama Chemical Co. tarafından grip ilacı olarak geliştirilen Avigan’ın koronavirüs üzerindeki etkinliğine dair testler Mart ayında başlanmış, ilk olarak sürecin Haziran ayında bitirilmesi hedeflenmişti. Fakat ülkedeki enfeksiyon sayısında yaşanan düşüşten dolayı yeterli sayıda hasta verisi toplanamamış, klinik çalışmalarında bu sebeple gecikmeye uğradığı açıklanmıştı.

ESKİ BAŞBAKAN ABE’NİN UMUDUYDU

Dönemin Başbakanı Shinzo Abe, Favipiravir olarak da bilinen ilacın koronavirüs tedavisinde kullanımına Mayıs ayında onay verilmesini umduğunu belirtmiş, fakat aynı ay içinde yayımlanan ön bilimsel raporlarda Avigan’ın kesin etkinliğinin kanıtlanamadığı bilgisi paylaşılmıştı.

Önümüzdeki günlerde hükümetin kullanımına izin vermesi durumunda Avigan, antiviral ilaç Remdesivir ve steroid ilaç Deksametazon’dan sonra Japonya’da koronavirüs tedavisinde kullanımına izin verilen üçüncü ilaç olacak.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs İlacı Favicovir Dünyaya İhraç Edilecek

Koronavirüs İlacı Favicovir Dünyaya İhraç Edilecek

İngiltere'de Koronavirüs Salgınında 2. Dalga Korkusu Market Raflarını Boşalttırdı

İngiltere’de Koronavirüs Salgınında 2. Dalga Korkusu Market Raflarını Boşalttırdı

Koronavirüs İçin Yeni Tedbirler Geliyor

Koronavirüs İçin Yeni Tedbirler Geliyor

Kovid-19'u Yok Eden Ultraviyole Işın Yayan Cihaz Üretildi

Kovid-19’u Yok Eden Ultraviyole Işın Yayan Cihaz Üretildi

İLİşKİLİ GALERİLER Koronavirüs'e Grafitili Farkındalık

Koronavirüs’e Grafitili Farkındalık

Bakan Koca'dan İzmir'e Koronavirüs Uyarısı!

Bakan Koca’dan İzmir’e Koronavirüs Uyarısı!

Daria Kyryliuk Koronavirüse Yakalandığını Açıkladı

Daria Kyryliuk Koronavirüse Yakalandığını Açıkladı

Mithat Can Özer Koronavirüs Kurallarına Uymadı

Mithat Can Özer Koronavirüs Kurallarına Uymadı

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.