DOLAR 32,5843
EURO 34,9071
ALTIN 2.435,54
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Portakal Reçeli (Videolu)

23.05.2022
A+
A-

Portakal Reçeli Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 kg. sulu portakal
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 adet portakalın kabuğunun renkli kısmı ve sıkılmış suyu

Portakal Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle portakalları güzelce yıkadıktan sonra 2 adetin kabuğunun renkli kısmını rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim .
  2. Suyunu sıkılıp çıkaralım, daha sonra portakalların kabuklarını üzerinde hiç beyazlık kalmayacak biçimde soyalım ve küçük küçük doğrayalım.
  3. Uygun bir tenceye alalım .
  4. Üzerine portakalın kabuğu ve suyunu ve şekeri ekleyip tahta bir kaşıkla karıştıralım ve ocağın büyük gözünde orta ateşte üzeri açık şekilde kaynamaya bırakalım.
  5. Portakallar suyunu salıp kaynamaya başlayınca üzerine 1 yemek kaşığı limon suyu ekleyelim, 10 dakika kaynatalım .
  6. Üzerinde biriken beyaz köpükleri kaşıkla alıp atalım ,10 dakikanın ardından blender ile portakalları çok fazla ezmeden biraz ezelim ve ocağı biraz kısıp 8 – 10 dakika reçelin rengi hafif dönüp biraz kıvam alıncaya kadar kaynatalım .
  7. Ocağı kapatalım dikkatli olun reçel sıcakken sulu gibi olabilir soğuduğunda tam kıvamında olacaktır .Daha fazla kaynatmayın verdiğim süre tam geliyor.
  8. Reçel soğuduktan sonra saklama kabına alın ve buzdolabında kaldırın eğerki hemen tüketmeyecekseniz yıkanıp kurutulmuş bir kavanoza döküp yeni kapak ile ağzını sıkıca kapatın.
  9. Kavanozu ters çevirin ve bir gece bu şekilde bırakın daha sonra serin bir yerde saklayın. Deneyeceklere afiyet olsun.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.