DOLAR 32,4759
EURO 34,5661
ALTIN 2.475,07
BIST 9.542,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 18°C

Porselen Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır? Porselen Makyajın Özellikleri Nelerdir?

03.05.2022
A+
A-

Lazer ile cilt yenileme

Yapılan araştırmalar çeşitli cilt problemlerini düzeltmenin en etkili yolunun lazer gençleştirme yöntemi olduğunu göstermiştir. Yüzey yenileme, eski, yıpranmış cildi; taze, sağlıklı bir ciltle değiştirir. Lazerle cilt yenileme, medikal estetik alanında başarıyla uygulanan yeni bir yöntemdir ve özellikle yüz, boyun, göğüs ve ellerdeki yaşlanma izlerinin giderilmesi için uygulanan bir işlemdir.

Lazerle cilt yenilemede üstten çok ince bir tabaka kaldırılarak kırışıklıklar giderilir, kollajen dokusunu sıkılaştırmak için özel teknikler kullanılırken cildi pürüzsüzleştirir. Lazerle tedavi edilen cilt, yeni kollajen doku oluşumu ve su tutma kapasitesi yüksek genç hücreler ile tazelik ve gerginlik kazanır. Müdahale süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte ortalama 45 dakikadır.

Yaşlanmaya bağlı leke, kızarıklık ve lekelerin yanı sıra dış etkenlerin, güneşin etkisiyle genç yaşta ortaya çıkan lekelerin, sıyrıkların ve UV ışınlarından kaynaklanan lekelerin tedavisinde lazerle cilt yenileme uygulanabilmektedir.

Kırışıklık tedavisi

Lazer kırışıklık tedavisi, sorunlu bölgeye lazer ışını göndermek için özel lazer ekipmanları kullanılarak yapılır. Tedavinin nasıl çalıştığı gibi, diğer lazer tedavilerinde olduğu gibi, ısı ve kontrollü hasar ilkeleri baskındır. Lazer ışınları kırışıklıkları ve ince çizgileri bu şekilde onarır.

Lazer ile kırışıklık tedavisi; doğum ve emzirme döneminde olmayan, ilaç kullanmayan, aktif cilt hastalığı olmayan tüm erkek ve kadınlara uygundur. Ayrıca, bir lazer ışınının çözebileceği bir problemin boyutu da önemlidir. Lazer kırışıklık tedavileri uygulama alanına, sorunun derinliğine ve uygulanacak lazer sistemine göre değişiklik gösterir. Bu nedenle seans bilgileri tedavi planı geliştirildikten sonra belirlenecektir. Lazer sisteminin dalga boyu sadece tedavi amaçlıdır ve diğer dokulara zarar verecek veya iz bırakacak etkiler sağlamaz. Bu nedenle tedavi sonrasında kalıcı iz kalmayacaktır. Tedavi sürecinden sonra tedavi edilen bölgede geçici kızarıklık olacaktır. Bu kızarıklıklar cilt rahatladıkça azalır ve kaybolur.

Fraksiyonel lazer

Fraksiyonel lazer, diğer lazer sistemlerinden farklı olarak ablatif olmayan bir teknik kullandığı için cilt yüzeyinde doku kaybına neden olmaz. Fraksiyonel lazer kullanıldıktan sonra cildin iyileşme süresi 1 ile 3 gün arasında iyileşir. 24 saat sonra kişi normal yaşama dönebilir. Fraksiyonel lazer ile cilt gençleştirme, çok açık ya da çok koyu ciltler dahil birçok farklı cilt tipine uygulanabilir. Farklı yüzey yenileme seçenekleri kırışıklıkları azaltır ve diğer birçok cilt kusurunu düzeltir. Uygulamanın uzman hekim tarafından yapılması önem taşır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.