DOLAR 32,3847
EURO 35,0605
ALTIN 2.325,56
BIST 9.110,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Porsche, Yazılım Hatası Sebebiyle 43 Bin Taycan’ı Geri Çağırdı

05.07.2021
A+
A-

Almanya merkezli spor araba üreticisi Porsche, ürettiği yüksek performanslı araçlarla tanınıyor. Şirket, ortaya koyduğu elektrikli Taycan modeliyle bir süredir adından söz ettiriyor. Elektrikli bir aracın sunabileceği performansı muhteşem bir şekilde gösteren Taycan; Turbo, Turbo S ve 4S gibi farklı versiyonlarıyla da karşımıza çıkmıştı.

Büyük beğeni toplayan elektrikli Porsche modeli, son zamanlarda yeni bir sorunla mücadele ediyor gibi görünüyor. Porsche, yazılım kaynaklı sorunlardan ötürü motor sorunları yaşması muhtemel olan 43 bin adet Taycan’ı geri çağırıyor. İşte detaylar:

Yazılımsal bir sorun sebebiyle motoru bir anda kapanıyor

Taycan

Porsche, haziran ayına kadar üretilmiş ve teslim edilmiş olan tüm Taycan modellerini geri çağırdı. Şirkette yönetici olarak görev yapan Klaus Rechberger, basın mensuplarına, sorunun yaklaşık 130 araçta görüldüğünü ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermediğini açıkladı.

Bu sorunun yazılımda bulunan bir kusurdan ötürü yaşandığı belirtiliyor. Bilgilere göre bu kusur, bataryadan gücünü alan motorun bir anda kendini kapatmasına sebep oluyor. Elbette günlük hayatta bunun kişilere sorun çıkaracağını düşünmek zor değil. Buna ek olarak Porsche, yazılımdaki kusurun uzaktan paylaşılacak olan bir güncelleme yoluyla çözülemeyeceğini belirtti. Bu da Taycan modeline sahip olan kişilerin yakınlarında bulunan tamir merkezlerinde yaklaşık 1 saat geçirmek zorunda kalacağı anlamına geliyor.

Porsche’nin Taycan modelleri hakkında sizlerin düşünceleri neler? Elektrikli araçların benzin gibi yakıtlarla çalışan araçların yerini yakın zamanda alacağını düşünüyor musunuz? Taycan ve genel olarak elektrikli otomobiller hakkındaki fikirlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.