DOLAR 32,3533
EURO 34,7853
ALTIN 2.394,04
BIST 10.264,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Porsche, 4 elektrik motorlu yeni sistemi test ediyor Taycan modeli ile elektrikli araç piyasasında kendisini gösteren Porsche, 4 elektrik motorlu yeni aktarma…

08.12.2019
A+
A-

Elektrikli araç piyasası büyük şirketlerin de katılımı ile hızlı bir şekilde gelişiyor. Gerek Tesla’nın hamleleri gerekse diğer şirketlerin alternatif çözümleri kullanıcıların tercihlerini elektrikli araçtan yana yapması için büyük avantajlar içeriyor.

Lüks araç üreticisi olan Porsche, yeni bir atılım ile elektrikli otomobil sektörüne giriş yapmıştı. Taycan adını verdiği elektrikli otomobilinde çift şanzımanlı sistem ile karşımıza çıkan şirket, ısınma sorunu olmadan yüksek süratlere çıkabilmeyi vaat ediyor.

Büyük ölçüde vaatlerini yerine getiren firma şimdi de yeni bir altyapı üzerinde çalışıyor. 4 elektrik motorlu yeni aktarma organı sayesinde kullanıcılara daha konforlu ve güvenli sürüş deneyimi yaşatmayı hedefleyen Porsche, elektrikli araçlarında spor araba çevikliği sağlayacak.

Her bir tekerlek için ayrı motor bulunan yeni altyapı sayesinde kaygan yollarda ve yüksek virajlarda aracın güç dağıtımını en iyi şekilde ayarlanabiliyor. Tasarladığı sistemi 2 kış boyunca test ettiğini açıklayan şirket yeni teknolojinin ekstra sensöre ihtiyaç duymadığının altını çizdi.

Şirketin yeni sistemini ilk olarak hangi aracında kullanacağı merak konusu. Geçtiğimiz haftalarda Macan EV modeli üzerine çalıştığını doğrulayan şirket 4 elektrik motoru bulunan yeni altyapısını yeni tasarıma sahip bir araçta da kullanabilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.