DOLAR 32,3660
EURO 34,7794
ALTIN 2.410,07
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Polyamid Bez Nedir? Polyamid Bez Özellikleri Nelerdir?

22.04.2020
A+
A-

Polyamid başlıca kimyasal bir takım işlemler ile beraber üretilen bir kumaş türüdür. Dayanıklı olmasının yanı sıra parlak görünümü ile beraber pek çok alanda kayda değer bir potansiyele sahiptir. En merak edilen ve araştırılan bez türleri aralarında yer alıyor.

Polyamid Kumaş Nedir?

Polyamid bez aynı zamanda naylon bez olarak da bilinmektedir. Plastikten üretimi gerçekleştirilmiş ve yüksek ısı ile basınca maruz kalarak, başlıca bir takım kimyasal aşamalar zarfında üretilen bir bez olduğunu bildirmek mümkün. Bilhassa dirençli yapısı ile beraber öbür giyim çeşitlerinde ve çoğu üründe değerlendirilmektedir.

Polyamid Kumaş Özellikleri Nelerdir?

Çoğu farklı özelliği ile beraber polyamid kumaş günümüzde en sık kullanılan türler aralarında yer alıyor.

– Gergin bir yapıya sahiptir.
– Fazla dağıtılmış parlaklık özellikleri bulunur.
– Basit şekilde statik elektriklenme yaratır.
– Dayanıklıdır.
– Yüksek oranda su salar.

Özellikle yüksek basınç ve sıcaklık aşağıda kimyasal aşamalar ile geçerek hazırlandığı için, kullanımının dürüst olup olmadığı merak edilen kumaş türleri arasında bulunmaktadır. Ancak gündelik yaşam içerisinde fazla sık değerlendirilen bez türlerinden biri olduğunu anlatmak olası. Buna alt olarak aydınlık görünümü ve dirençli yapısıyla değişik alanlarda önemli bir potansiyel teşkil ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.