DOLAR 32,4720
EURO 34,8577
ALTIN 2.421,49
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Polisten nefes kesen operasyon

16.04.2020
A+
A-

Sabah Gazetesi’nin haberine göre İstanbul Sultanbeyli’de uyuşturucu satıcıları ile polis arasında nefes kesen kovalamaca yaşandı. Yunus motosikletli ekiplerin “dur” ihtarına uymayan bir otomobil, havadan drone ile desteklenen kovalamaca sonucu yakalandı. Araçta bulunan 3 şüphelinin kovalamaca sırasında araçtan attıkları poşetten uyuşturucu madde çıktı. Şüphelilerin çok sayıda suç kaydı var. Polis şüphelilere ayrıca maske takmamaktan dolayı da ceza kesti.

UYUŞTURUCU POŞETİNİ ATTILAR

Olay önceki gün 17.00 sıralarında Fatih mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre Sultanbeyli Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği’ne bağlı Yunus ekipleri, Fatih’te seyir halinde gördükleri bir otomobilden şüphelenerek, kontrol etmek için amaçlı durdurulmak istedi.

Ancak araç “dur” ihtarına uymayarak, ani bir manevrayla kaçmaya başladı. Aracın peşine takılan ekipler, siren ve megafon ile “dur” ihtarını tekrarladı. Buna rağmen kaçmaya devam eden araca uyarı ateşi açıldı. Paniğe kapılan şüpheliler araçta bulunan poşeti dışarı fırlattı. Bunun üzerine takibe devam eden ekiplere, polis drone ile havadan destek verdi. Yaşanan kovalamaca sonrası araç Poyraz Sokak üzerinde durduruldu. Araçtaki H.A., Y.O. ve Y.K. indirilerek, yere yatırıldı ve tedbir amaçlı kelepçelendi. Araçtan atılan poşette satışa hazır uyuşturucu madde bulundu.

ARAMA KAYDI BULUNUYOR

Şüphelilerin yapılan incelemesinde uyuşturucu kullanmak, hırsızlık, trafiği tehlikeye düşürmek, taksirle adam öldürmek, mala zarar vermek ve cinsel tacize kadar çok sayıda suç kaydı tespit edildi. Ayrıca Y.K.’nin “Kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık” suçundan arandığı belirlendi. Şüphelilere “Dur ihtarına uymamak”, “Emniyet kemeri takmamak”, “Trafiği tehlikeye sokmak” suçlarından işlem yapıldı. Ayrıca 3 şüpheliye “Maske takmamak”tan toplam 9 bin 540 TL idari para cezası uygulandı. Şüphelilerin, Sultanbeyli Emniyeti’ndeki işlemleri sürüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.