DOLAR 32,4841
EURO 34,7053
ALTIN 2.410,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Polihidroksi asitler rehberiniz

22.06.2020
A+
A-

ABONE OL

Büyük muhtemelen alfa hidroksi asitleri (AHA’lar) zaten biliyorsunuzdur. Yapılan bir araştırmaya göre, polihidroksi asitler gerçekten tipik olarak AHA’larla ilişkilidir.

PHA, deri tahrişine niçin olmadan öteki alfa hidroksi asitlerle aynı yararlar sağladığı keşfedilen yeni bir AHA türüdür.

PHA’ların rosacea ve atopik dermatit gibi klinik olarak hassas ciltlerle ahenkli olduğu bulunmuştur. Kozmetik prosedürlerden sonradan da kullanılabilirler.

Incelemeler, PHA’ların AHA’lara kıyasla ek nemlendirme ve nemli tutma (nemi muhafaza etme veya tutma yeteneği) sağladığını göstermiştir.

PHA’ların ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmada etkili olduğu da kanıtlanmıştır.

PHA’lar cildinizin güneş hassasiyetini artırmazken ve UV hasarının neden olduğu fotoğraflamayı iyileştirebilirken, güneş koruyucunuzun yerini alamaz. Bu neden ile PHA kullanırken de güneş koruyucu kullanmalıyız.

Yetişkin sivilce ile çaba ediyorsanız, deri bakım rutininize bir PHA eklemek isteyebilirsiniz.

Retinoik asit ile kombinasyon halinde PHA taşıyan ürünler kullanmanın yetişkin yüz akne tedavisi için aktif bir savaşçı olduğu bulunmuştur.

AHA’lar peeling yetenekleri ile bilinir. PHA’lar da aynı etkiyi gösterirler.

PHA’nın, A vitamini içeren bir kremde kullanıldığında cilt yumuşatma faydalarının yanı sıra dolgunlaştırıcı bir tesir de sağlamıştır.

AHA’lar gibi PHA’lar; tonikler, yüz serumları, nemlendiriciler ve daha fazlası gibi çeşitli ürünlerin formüllerine dahil edilebilir.

Rutinize hangi formülü dahil etmeyi seçerseniz seçin, deri bakım ürünlerinizi düzgün bir şekilde kullandığınızda avantajlardan yararlanacaksınız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.