DOLAR 32,5143
EURO 34,9020
ALTIN 2.432,10
BIST 9.813,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Polen Alerjisini Geçirmenin Yolları

26.08.2020
A+
A-

Polen alerjisinden uzak durmak için yapılması gereken birçok yöntem vardır. Bahar aylarında çiçekli bitkilerden ve tüylü hayvanlardan uzak durmalısınız. Aynı zamanda polenin geleceği her türlü kapı ve pencere kapalı olmalıdır.

KLİMA BAKIMINI YAPTIRIN

Evlerinizde veya iş yerlerinizde bulunan klimaların iç dış temizliğini yaptırarak, içine girebilecek her türlü poleni engellemeye çalışmalısınız. Temizliği yapılmayan klimalar hem birçok hastalığa sebep olur hem de polenleri bulunduğunuz ortama yayabilir. Son derece dikkatli ve tedbirli davranmalısınız. Sağlığınız için klima yerine vantilatör tercih etmelisiniz.

KAPI VE PENCERELERİ KAPATIN

İlkbahar mevsiminde gelebilecek her türlü polene karşı evinizin pencere ve balkonlarını kapatmanız gerekmektedir. Özellikle polen geldiğini önceden anlarsanız polene karşı önlem almış olursunuz.

BİTKİLERDEN UZAK DURUN

Özellikle polenlerin ortaya çıktığı aylarda evinizde veya iş yerinizde bulunan bitkilerden uzak durarak çalışmalısınız. Aksi takdirde çiçeklere gelecek olan polenler alerjinizi tetikleyen tehlikeli durumlara sebebiyet verebilir.

TÜYLÜ HAYVAN BESLEMEYİN

Kedi, köpek, kuş gibi tüylü hayvanlara konan polenler, hayvanları severken size bulaşabilir. Bu sebeple eğer hayvan besliyorsanız sık sık yıkamalı, ayrı odalarda durmaya çalışmalısınız.

SENTETİK TERCİH EDİN

Yatarken kullanacağınız her türlü kuştüyü yastık yorgan, yatak yerine sentetik maddeden yapılmış yorganları kullanmalısınız. Aksi bir durumda uyurken size rahatsızlık vererek uykusuzluğunuzu tetikleyecektir.

SİGARA İÇMEYİN

Eğer alerjik sıkıntılarınız varsa, çiçek polenlerinden etkileniyorsanız sigaradan uzak durmalısınız. Hem de yanınızda sigara içilmesine izin vermeyin. Akciğer ve solunum yollarını tıkayarak nefes almanızı zorlaştıracaktır. Bol bol su için ve alerjik ortamlardan uzak durun.

DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENİN

Polen Alerjisi Nasıl Geçer: Alerjinizi azaltmak veya bağışıklığınızı güçlendirmek adına önem vermeniz gerekenler A, C, E vitaminleridir. Düzenli olarak alacağınız bu mineraller bağışıklığınızı güçlendirerek gelen polen ve alerjilere karşı vücudunuzu korumaya alacaktır. Selenyum, magnezyum, çinko gibi mineraller alınarak vücuda takviye yapılmalıdır. Yeşil yapraklı sebzeler, et, balık, süt gibi güç verecek besinlere yönelmelisiniz. D vitaminin yanı sıra kalsiyum ve fosfor dengesini ayarlayarak her türlü vitaminden almaya çalışmanızda fayda vardır.

UZMAN TEDAVİSİ

Doktorlar polenlerden korunmak için, burun içerisinden alınan kortizonlu spreyleri önermektedir. Aynı zamanda antialerjik nitelik taşıyan ilaçların kullanılması da herhangi bir kriz durumunda kişiyi sakinleştirip dengeleyen ilaçlardan biridir.

İMMÜNOTERAPİ

Eğer ilaçlara ve spreylerin yan etkilerini yaşıyorsanız bu yöntem ile alerjiye karşı aşı olabilirsiniz. Çok şık kullanılmayan bir yöntem olmakla birlikte en son çare olarak da düşünülebilir.

STRESTEN UZAK DURUN

Evinizde ve iş yerinizde yaşadığınız her sorun alerjiyi tetikleyecek faktörlerden biridir. Sorunları kafanıza iş takmamaya, çok fazla düşünmemeye çalışın. Rahat huzurlu bir düşüncede olursanız alerjik hastalıkları daha kolay atlatabilirsiniz. Aynı zamanda sık sık duş alarak, ağzınızı ve burnunuzu suyla temizleyebilirsiniz. Bu yolla hem polenleri atabilir hem de rahat nefes alabilirsiniz.

İLİşKİLİ HABERLER Polen Alerjisi Coronavirüsünden Nasıl Ayırt Edilir?

Polen Alerjisi Coronavirüsünden Nasıl Ayırt Edilir?

Polen Alerjisine Ne İyi Gelir?

Polen Alerjisine Ne İyi Gelir?

İLİşKİLİ GALERİLER Alerji İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

Alerji İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.