DOLAR 32,3605
EURO 34,9640
ALTIN 2.325,39
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PlayStation 5’in AMD Zen 2 İşlemcisinin Ultra Yakınlıktaki Fotoğrafları Paylaşıldı

17.02.2021
A+
A-

Popüler bir “fotoğrafçı” olarak bilinen Fritzchens Fritz, Japonya merkezli teknoloji devi Sony’nin kısa bir süre önce piyasaya sürdüğü PlayStation 5’ine güç veren silikon işlemcinin fotoğraflarını yayınladı. Yüksek çözünürlüklü görüntüler, daha önce bu kadar yakından görüntülenmemişti. Paylaşılan görüntü, konsolun özel sıvı soğutma mekanizmalı işlemcisinin, PlayStation 5’in içinde nasıl göründüğünü ortaya koyuyor.

PlayStation 5’in çok güçlü bir işlemcisinin olduğunu biliyoruz. Haliyle bu işlemcinin ciddi bir soğutma sistemine ihtiyacı vardı. Sony bunu sağlayabilmek için özel bir soğutma teknolojisi kullanmayı tercih etmişti. İşte paylaşılan görüntüler, bu işlemcinin nasıl bir çerçeve içerisine alındığını ve soğutma işleminin nasıl sağlandığının anlaşılmasını da sağlıyor. Dilerseniz hemen, o görüntülerden bir tanesine bakalım.

PlayStation 5’in işlemcisi işte böyle görünüyor

PlayStation 5

Fritz’in paylaştığı görüntü bununla da sınırlı değil. Yukarıda görmekte olduğunuz görüntünün çok daha yakın hallerini de fotoğraflayan Fritz, işlemcinin adeta röntgenini çekiyor. İşte o görüntülerden bir başkası;

PlayStation 5 işlemci

Sony, PlayStation 5’te AMD’nin Zen 2 işlemcilerini tercih etti. Yukarıdaki görüntüde ise bu işlemcinin sahip olduğu çekirdek düzenlerini görüyorsunuz. Fritz’in paylaştığı görüntüler, bu tür görüntülere ilgisi olanları kendine hayran bırakacak türden.

Fritzchens Fritz, bu işlemcinin bölümlerini de sadece mühendislerin anlayacağı türden anlatıyor. Bizler, tamamen teknik olan bu detaylara girmek istemedik ancak işlemcinin neresinde hangi parçanın bulunduğunu öğrenmek isterseniz, buradaki Twitter paylaşımlarına bir göz atabilirsiniz. Son olarak sizlerle, işlemcinin soğutulmasını sağlayan sistemin nasıl göründüğünü de paylaşalım.

PlayStation 5

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.