DOLAR 32,4478
EURO 34,7388
ALTIN 2.438,75
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Playstation 5, telaşı artıran bir icat ile geliyor Sony, PlayStation 5 özellikleri için konuştu. Yetkililer, 3 boyutlu ses deneyimi ile daha önce görünmeyen…

20.05.2020
A+
A-

Yazılım ve donanım konusunda tekrar tekrar titiz olduğunu bildiren Japonya merkezli şirket, ses konusuna da değindi. Sony’nin CEO’su Kenichiro Yoshida kadar düzenlenen ilgili toplantıda, PlayStation’ın geleceği hakkında konuşuldu.

Bu toplantıda PlayStation 5’deri öncesini ve PlayStation 5’cilt sonrasını konuşan Sony yetkilileri, 3 boyutlu ses özelliği için de mesai yaptı. Sony, bu yeniliğin ses konusunda bir evrime yol açacağını belirtti. Yoshida, yeni mekanizmanın konsol piyasasını derinden sarsacağını düşünüyor.

Dün gerçekleştirilen görüşmede PlayStation 5’in yeni operasyon biriminden bahsedildi. Alınan bilgilere kadar bu işlem birimi yeni seslerin duyulmasında tezgâhtar olacak. Zira PlayStation 5 için özelleştirilmiş olan bir 3 boyutlu ses işleme ünitesi kurulacak.

Sony, bu ünite sayesinde değişik ve ileri düzey seslerin çalınacağını açıkladı ve bu konu hakkında şöyle konuştu: “Bir oyuncu önden arkaya ve yukarıdan aşağıya edinmek üzere kendi civarda hareket eden bir ses duyabilecek.”

“Daha önce görünmeyen bir tecrübe” tanımlamasını çoğu kez kullanan Sony, 3 boyutlu ses özelliğinin SSD (katı hal sürücüsü) ve dokunsal duyu yapısına sahip olan PlayStation 5 kontrolörleri ile birleştirileceğini açıklama etti.

Son olarak Japonya merkezli şirketin grafik konusu için Unreal Engine 5 motoru üzerinde çalıştığı biliniyor. Az Önce herhangi bir PlayStation 5 oyununu bütün anlamı ile görmemiş olsak da bu konsolun neler yapabileceğini görmeye devam ediyoruz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.