DOLAR 32,3241
EURO 35,1067
ALTIN 2.300,79
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

PlayStation 5, hızı ve kullanıcı arayüzü ile şaşırtacak Sony’nin yeni konsolu PlayStation 5, hızı ve kullanıcı arayüzü ile kendisinden laf ettirmeye geliyor…

16.06.2020
A+
A-

PlayStation adına hazırlanan ve kullanıcı deneyimi odaklı olan tasarımlar konusunda kayda değer bir isim olarak aşina Matt MacLaurin, LinkedIn profili üzerinden bir takım soruları cevapladı. MacLaurin, yüzleri güldüren cevaplar verdi.

Sorulara PlayStation Kullanıcı Deneyimi Tasarımı Başkan Yardımcısı unvanı ile yanıt veren yönetici, PlayStation 5 için hazırlanan arayüzün yepyeni bir görünüme sahip olduğunu söyledi. Bu bağlamda oyuncuları yeni konseptler ile donatılmış olan bir kullanıcı arayüzü bekliyor.

Bünyesinde geriye doğru dönük uyumluluk özelliğini barındıran PlayStation 5, birincil seferde 4000 adet PlayStation 4 oyununu çalıştırabilecek. İşlevselliğe de odaklandığını söyleyen Matt MacLaurin, sürat ve kullanıcı deneyimi için şunları söyledi:

“Hâlihazırda hayata geçirdiğimiz yenilikleri göstermek için heyecanlıyız. PlayStation 5’in kullanıcı arayüzü elverişli ve pratik bir yapıya sahip. Keza görsel iletişime dayalı olan yeni bir dil ve eksiği bulunmayan yeni bir arayüz mimarisi üstünde çalışıyoruz. Daha da önemlisi bu yeni arayüz, tüm servisleri ile, kullanıcıya milisaniyeler içerisinde hatasız bir kullanıcı deneyimi karşılamak adına hizmet verecek.”

Sony, PlayStation 4’ün 1 GB’lık bir dosyanın ön doldurma işlemi için 20 saniye harcadığını ifade etmişti. PlayStation 5 ise bu konuda 2 GB’lık bir dosya için sadece 0.27 saniye harcayacak.

başkaca 11 Haziran 2020 tarihinde düzenlenen PlayStation 5 etkinliğinde iki adet model görmüştük. Bu iki modelin bir tanesinde disk sürücüsü bulunuyordu. Diğerinde ise böyle bir sürücü mevcut değildi.

Sizce PlayStation 5 sahip olduğu ön doldurma hızı ile oyuncuları hoşnut edebilecek mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.