DOLAR 32,4869
EURO 34,7268
ALTIN 2.409,36
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 20°C

PlayStation 4, bir kişiye suç ortağı oldu! Kimi zaman amacının dışında kullanılan PlayStation 4, bir kez daha kendi sahibi yüzünden bir suça karıştı…

04.12.2019
A+
A-

Amerika Birleşik Devletleri’nin Missouri isimli eyaletinde yaşanan bir olay, Sony ve FBI yöneticilerini ayağa kaldırdı. Eyaletin batı bölgesinde yaşayan ve “Speedola20” takma adı ile bilinen oyuncu, geçen aydan beri takip ediliyor.

PlayStation 4 cihazı üzerinden PlayStation Network sistemini kullanan Curtis Alexander’ın kokain ticareti yaptığı iddia ediliyordu. Bunun üzerine harekete geçen Federal Soruşturma Bürosu yetkilileri, Sony’den yardım istedi.

Yapılan arama takibinden olumlu bir sonuç almak adına ajan kullanan FBI, Alexander ile PlayStation Network üzerinden iletişime geçti. Yaklaşık 100 gram kokain satın almak istediğini söyleyen bir FBI ajanı, başarılı oldu.

Hem sesli iletişimi hem de yazılı iletişimi kullanan uzman kişi, Alexander’ı ikna etmeyi başardı. Alışverişin bir oyun aracılığı ile sonlandırılmasını isteyen bu kişinin hangi oyunu oynadığı belli değil.

Buna ek olarak Sony’nin FBI’a yardım edip etmediği bilinmiyor. 1 kilogram kokaini 34.000 dolardan sattığı öne sürülen oyuncunun yaklaşık 100 gram kokain için de 4.400 dolar istediği söyleniyor.

Soruşturma henüz tamamlanmış değil. Bu noktada Curtis Alexander’ın işi oldukça zor. Birçok bilginin gizli tutulması da bu olayın daha çok ilgi toplamasına neden oluyor. Sizin düşünceleriniz neler?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.