DOLAR 32,3024
EURO 34,8268
ALTIN 2.408,98
BIST 10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 16°C

Plajlara işletme belgesi zorunluluğu

31.03.2021
A+
A-

Sabah Gazetesi’nin haberine göre Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklik öngören 32 maddelik kanun teklifi TBMM’ye sunuldu. Teklifle birlikte otellerde yüzde 20’ye kadar olan yabancı işçi çalışma sınırı kaldırılıyor.

Konaklama içermeyen müstakil plaj işletmelerinin, işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra 1 hafta içinde turizm işletmesi belgesi alma zorunluluğu getirildi. 1 ay içinde turizm işletme belgesi alamayan konaklama ve plaj işletmeleri, faaliyette bulunamayacak, işyeri açma ve çalışma ruhsatları da bir ay içinde iptal edilecek.

Beş yıldızlı otel ve tatil köylerine, müşterilerine yönelik transfer hizmeti verme imkânı getirildi.

Ancak bu hizmet seyahat acentası aracılığıyla gelen müşterilere sunulamayacak. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgelerinde ve turizm merkezlerinde; lüks çadır tesisleri kurulmasının da önü açıldı.

Bu tesisler bakanlıktan turizm işletmesi belgesi aldıktan sonra başka bir işleme gerek kalmaksızın 15 gün içinde işyeri açma ve çalışma ruhsatı alabilecekler. Boyları 39 metrenin üzerinde olan yabancı bayraklı ticari yatların Türk karasularında faaliyet göstermelerine, geçici süreyle izin verilebilecek.

Bu izin için sosyal ve teknik altyapı hizmetlerine katkı payı alınacak. Bu kapsamdaki yatlardan boylarına göre; 200 bin lira ile 400 bin lira arasında izin belgesi ücreti alınacak.

Salgın hastalıklarla ilgili eksiklik tespit edilen işletmelere 13 bin 500 lira idari para cezası verilmesi hükme bağlandı. Çok tartışma konusu olan Turizm Payı ödemesini yapmayan işletmelere de yine 13 bin 500 lira ceza verilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.