DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Pişiğe Ne İyi Kazanç?

09.06.2020
A+
A-

Pişik, amonyak dermatiti olarak bilinen bir cilt rahatsızlığıdır. Buna niçin olan mantarın adı ise albicans’tır. Özellikle bebeklerde çok sık görülür. Bundan nedeniyle böyle durumlarda son derece hassas bir şekilde yol almak gerekir. Yetişkinlerde ortaya çıkan bir rahatsızlıktır.

Pişik Belirtileri Nelerdir?

Pişiğin nedenleri farklılık gösterir ve bunlar şöyledir;

Kırmızı şekilde görülen döküntüler Ayrıca batma ayrıca de yanma duygusal Kabarcık biçimindeki kızarıklar

Doğal Yöntemlerle Pişikle Nasıl Mücadele Edilir?

Pişiğe ne iyi kazanç: Kişniş kullanarak derhal bu probleme bir bitirmek muhtemel. Bunun için ilk olarak kişniş yaprağı alın. Gerisinde bunları havan içinde dövün. Şüphesiz macun kıvamına gelmesi şarttır. Sorunun yaşandığı bölgenin üstüne bunu koyun. neredeyse 30 dakika dek bekletin. sonradan ilgili yeri yıkayın. Uyumlu bir biçimde günde bir ya da iki kez yapmak nasihat edilir. Kişnişin tohumunu kaynatarak bunun suyunu içmek de en kısa süre dilimi içinde istenen sonucu verir. Pişiğe karşısında bununla birlikte tespih ağacı da fazla etkilidir. az daha bir avuç değin tespih ağacı yaprağını göstermek gerekiyor. Bunu hemencecik su içine atın. Suyu en fazla 20 dakika olacak şekilde kaynatın. Süzme işleminin bitmesinin gerisinde yapılacak olan şey ise bir pamuk ile bu karışımı almak ve sorunun olduğu yere itinalı bir biçimde sürmektir. Bunu 10 dakika dek ve günde en az 1 kere olacak şekilde devam ettirin. Pişik tedavisi için bununla beraber papatya çayı da her daim kullanılır. Ilk Önce pak olan bir tutam kumaşı alın. daha sonra bunu papatya çayının içine batırın. Ardındaki da pişiğin üzerine sürün. Günlük olarak bunu nüksetmek gerekir. 2 veya 3 kere gerçekleştirmek şarttır. Pişik gibi son derece rahatsız edici bir durumdan kurtulmak için bununla beraber elma sirkesini de tercih edebilirsiniz. Yeniden pamuk kullanımı söz konusudur. Bunun üzerine fazla fazla olmayacak şekilde sirkeyi damlatın. sonradan ise pişiğin olduğu yere bunu sürün. Bazı kişilerde bu doğal ürünün kaşıntıya niçin olması gibi bir durum söz konusudur. Bundan nedeniyle yapılacak olan şey içine bir miktar su kurmak ve karışımı seyreltmektir.

Pişiğe ne iyi kazanç: Bunların yanı sıra pişiği imha etmek için soğuk kompres olarak aşina yöntemi de uygulayabilirsiniz. Aloe vera ise bu konuda en başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağlayan bitkilerin başında gelir. Jelini uygulamak ve en az 20 dakika her tarafında göstermek şarttır.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Pişik Neden Olur? Nasıl Geçer?

Bebeklerde Pişik Niçin Olur? Nasıl Geçer?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.